Eskişehir'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" Seçilmesi Resepsiyonla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" Seçilmesi Resepsiyonla Kutlandı

Eskişehir\'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" Seçilmesi Resepsiyonla Kutlandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim Eskişehir'de epey tutmuş bir sloganımız var, 'az laf, çok iş' diyoruz."

12.03.2013 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim Eskişehir'de epey tutmuş bir sloganımız var, 'az laf, çok iş' diyoruz. O yüzden mümkün olduğu kadar az konuşup çok iş yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

Anadolu'nun sosyal ve kültürel açıdan en zengin kentlerinden Eskişehir'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilmesi dolayısıyla Ankara Sheraton Otel'de resepsiyon verildi. Geceye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum, Kazım Kurt, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, sanatçı Mithat Körler, gazeteci Tayfun Talipoğlu, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) üyelerinin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve seçkin davetliler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Avcı, Eskişehir'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olacağı müjdesini 28 Mayıs 2011 tarihinde Eskişehir Odunpazarı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan duyduğunu belirtti. Avcı, Başbakan Erdoğan'a ve TBMM'de görev yapan Eskişehirli milletvekillerine tek tek teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu teşekkürü kafamda çevirirken şunu da itiraf edeyim; sayıyorum, sayıyorum aslında 6 milletvekili olmamız lazım ama 5 kişinin adı aklıma geliyor. Şu anda Nasreddin Hocamızın fıkrası imdadıma yetişti, 6'ncıyı da buldum. Bir diğer teşekkürümüz Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasına yaptıkları katkılar nedeniyle UNESCO Türkiye Milli Komisyonu başta Sayın Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz olmak üzere bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza. Bu organizasyona katkıda bulunan Eskişehir'in sivil toplum kuruluşlarına, belediye başkanlarımıza, üniversite rektörlerimize, tüm Eskişehirlilere, siyasi partilerimizin temsilcilerine, kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum."

Bakan Avcı, "Bizim Eskişehir'de epey tutmuş bir sloganımız var. 'Az laf, çok iş diyoruz.' O yüzden mümkün olduğu kadar az konuşup çok iş yapmaya gayret ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

"TÜRK DÜNYASIYLA DOSTLUKLARI PEKİŞTİRECEĞİZ"

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ise, Eskişehir'in bu yıl iki önemli unvanı birlikte taşıdığını belirterek, "Bunlardan birincisi Türk Dünyası Kültür Başkentliği, ikincisi ise UNESCO Somut Olmayan Kültürel Başkentliğidir. Bu çerçevedeki etkinliklerimizin ana teması kültürlerin beşiği Eskişehir'in özel konumu ve sahip olduğu farklı kültürel değerler nedeniyle 'göç' olarak belirlenmiştir" dedi.

Etkinliklerin 21 Mart Nevruz törenleriyle başlayacağını ve 23 Mart'ta resmi açılış yapılacağını bildiren Koçdemir, "Takip eden aylarda insanların, kültürlerin en güzel biçimde bir araya geleceği programları hep birlikte uygulayacağız. Misafirlerimiz kendilerini Eskişehir'de evlerinde gibi hissedecekler. Türk dünyasıyla birlikte diğer ülkelerle de etkinlikler gerçekleştireceğiz, dostlukları pekiştireceğiz, yeni ekonomik potansiyelleri keşfedeceğiz. Kültürel birliktelikler kurarak, açılan çok farklı ufuklar sayesinde ortaya yeni imkanlar ve ilhamlar çıkaracağız. 2012 yılında Kazakistan'ın Başkenti Astana'dan aldığımız bu bayrağı, önümüzdeki sene Tataristan'ın Başkent'i Kazan'a devrederken hafızalarda yer eden etkinlikler imza atmış olmayı umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'in '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' Seçilmesi Resepsiyonla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement