Fener Rum Patriği Bartholomeos "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "barıştan" yana kullandı - Son Dakika
Güncel

Fener Rum Patriği Bartholomeos "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "barıştan" yana kullandı

Fener Rum Patriği Bartholomeos "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "barıştan" yana kullandı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

29.12.2022 11:06  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Bartholomeos, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'nde, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta zarar gören ve hayata tutunmaya çalışan sivillerin gündelik hayatına ilişkin karelerden etkilendiğini söyleyen Bartholomeos, haber dalında fotomuhabiri Alejandro Martinez'in Rusya saldırılarında hayatını kaybedenlerin cansız bedeni başında gözyaşı döken bir Ukraynalıyı kadrajına taşıdığı "Geride kalan" fotoğrafını seçti.

Fotoğraftan çok etkilendiğini dile getiren Bartholomeos, duygularını "Cinayet işliyorlar, cinayet. Savaşın neticeleri, kötülükleri, acıları... İnsanın üzülmemesine, ağlamamasına imkan yok, bu gibi resimlerin önünde. Savaşın karşısında barışın yanındayız." sözleriyle anlattı.

Çevre-yaşam kategorisinde tercihini Aytaç Ünal'ın "Ölüm kalım anı" fotoğrafından yana kullanan Bartholomeos, "Ölümle yaşam arasında kıl payı. Üzücü bir kare." dedi.

"Ölüm kalım anı" karesi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir doğum hastanesindeki hamile kadınları ve bodrum katındaki sığınağa götürülen bebeklerin yaşam şartlarını yansıtıyor.

Bartholomeos, spor dalında ise Bursa'da doğuştan bacakları ve sol kolunun dirseğinden aşağısı olmayan 7 yaşındaki çocuğun yüzerek hayata tutunmasının yer aldığı Mustafa Yılmaz'ın "Yüzücü" fotoğrafını seçti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fener Rum Patriği Bartholomeos 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında tercihini 'barıştan' yana kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement