Beytüşşebap Eski Kaymakamı Kadir Güntepe'nin Eşi Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap Eski Kaymakamı Kadir Güntepe'nin Eşi Serbest Bırakıldı

FETÖ'nün Tokat'taki mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe'nin eşi serbest bırakıldı.

31.01.2017 11:39  Güncelleme: 12:40

Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin eşi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MAHKEME ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKTI

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan Güntepe'nin eşi Z. Güntepe, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KADİR GÜNTEPE'NİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Bu arada terör örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı belirlenen Kadir Güntepe'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Z. Güntepe, soruşturma kapsamında 18 Ocak'ta Kayseri'de gözaltına alınmıştı.

"BANA BAK VEKİL BOZUNTUSU" TARTIŞMASI

Öte yandan Kadir Güntepe, sosyal medya paylaşımlarıyla yakın zamana kadar tartışma konusu olmuştu. Güntepe, Beytüşşebap Kaymakamlığı sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün attığı bir tweete cevap olarak, "Bana bak vekil bozuntusu. Allah'tan başka kimseden korkum olsaydı bunları yayınlamazdım. O bombaların hesabını vereceksiniz." diye yazmıştı.

HDP'Lİ VEKİL DE KARŞILIK VERMİŞTİ

Ferhat Encü de "Atanmış olan uzaktan kumandalı bir memur, bu halkın seçmiş olduğu şahsıma vekil bozuntusu diyor. Suç seni kumanda edende, sende değil" diye karşılık vermişti.

İSMET YILMAZ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu tartışma Meclis kürsüsünde de dile getirilmiş, dönemin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da kaymakama tepki göstermişti.

"İYİ DİNLEYİN...."

Kadir Güntepe, Beytüşşebap'taki saldırıların ardından sosyal medya hesabından teröristlerin ilçede birçok ev ve lojmana saldırdığını ifade ederek, "İyi dinleyin! Ne kadar yakarsanız yakın ne kadar yıkarsanız yıkın ne kadar sıkarsanız sıkın böldürmeyeceğiz" demişti. Güntepe'nin bu paylaşımı sosyal medyada destek görmüştü.

Beytüşşebap Eski Kaymakamı Kadir Güntepe\'nin Eşi Serbest Bırakıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap Eski Kaymakamı Kadir Güntepe'nin Eşi Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement