GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN'IN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ - Son Dakika
Güncel

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN'IN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

GAZETECİ Barış Pehlivan 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılandığı davada mahkeme suçun şikayete tabi olduğunu, müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davamın düşmesine karar verdi.

16.11.2023 17:47

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi, yaklaşık 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi'nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan'ın, "kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davanın düşürülmesine karar verdi. Pehlivan, "Artık top İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'nde. İnfaz Hakimliği'nin hemen bu davadaki karara göre özgürlük kararı vermesi gerekiyor hakkımda" dedi.

Libya'da görev yaptığı sırada şehit düşen MİT mensubunun kimlik bilgisinin ifşa edilmesine ilişkin davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası onanan Gazeteci Barış Pehlivan denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden çıkmıştı. Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner hakkında yazdığı bir yazı nedeniyle yeniden hakkında dava açılan Pehlivan denetimli serbestliği kaldırılınca 15 Ağustos 2023'de yeniden cezaevine girmişti. Barış Pehlivan denetimli serbestliğinin kaldırılmasına neden olan Aydıner'e hakaret davası kapsamında dün Maltepe Açık Cezaevi'nden izinli olarak geldiği İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya Barış Pehlivan ve taraf avukatları katıldı. Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve birçok gazeteci de duruşmayı takip etti.

Duruşma savcısı celse arasında Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi üzerine tekrar mütalaa verdi. Mütalaada Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi sebebiyle davanın düşürülmesi talep edildi.

BARIŞ PEHLİVAN: "GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Pehlivan mütalaaya karşı, "Ben gazeteciyim ve kitabının arasına bomba koyularak öldürülenlerin meslektaşıyım. Sadece gazeteciyim ve bunu hem kendi hem de sizlerin çocuklarının adil bir galecekte yaşaması için yaptım yapmaya devam edeceğim. Gazetecilik suç değildir" dedi.

Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de duruşmada şunları ifade etti:

"İfade özgürlüğü kapsamında kaldığı, kendisinin önüne gelen bu belgeleri görmezden gelmek yerine belgeleri kamu görevince halkın haber alma özgürlüğünü sağlamakla yükümlü olduğunu söylemiştim. Ayrıca, suç duyurusu, müştekinin kendi el yazısıyla kaleme almış olduğu belge ve yine müştekinin şikayetçi olduğu dosyada soruşturma makamı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çerçevesinde kendi yorumunu katmaksızın bu evraklara dayanarak yapmış olduğu haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğu gerçektir. İddianamedeki suçlama doğrultusunda hakkında verilmesi gereken karar beraat kararıdır. Zira müvekkilimiz sadece kamu menfaatini önde tutmuş ve görevini icra etmiştir. Diğer yandan suç vasfının değişmesi durumunda da savcılığın talebi doğrultusunda müvekkilimiz hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz."

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Pehlivan'ın  "kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davada Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi dolayısıyla davanın düşürülmesine karar verdi.

PEHLİVAN: İNFAZ HAKİMLİĞİ'NİN HAKKIMDA ÖZGÜRLÜK KARARI VERMESİ GEREKİYOR

Duruşma sonrasında konuşan Barış Pehlivan, "Aylar önce olmaması gereken bir dava, aylar önce olmaması gereken bir süreç şimdi bitti. Artık top İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'nde. İnfaz Hakimliği'nin hemen bu davadaki karara göre özgürlük kararı vermesi gerekiyor hakkımda. Şu an avukatlarım İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'ne başvuracaklar ve benim tekrar denetimli serbestliğe ayrılmamı isteyecekler. Süreci hepimiz bekleyeceğiz. Bugünden tezi yok. Bu sürecin bitmesi ve özgürlüğüme kavuşmam gerekiyor. Ama şunu bilin ki bu davada böylesi bir sonucun çıkması Türkiye'de adaletin geldiği maalesef kötü durumu da gösteriyor arkadaşlar" dedi.

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN\'IN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN'IN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement