Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmetler ve Sosyal Güvenlik Bölümü'nde eğitim görenler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere kamu kuruluşları ile ortak projelerde çalışma imkanına sahip oluyorlar.
Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Barış, Sosyal Hizmet Bölümü'nün insanların, değişen toplumsal koşullara ayak uydurabilmesinde, stresin birey üzerinde yarattığı durum ile baş edebilmesinde yol gösterici, toplumsal refah alanlarını geliştirici ve genişletici bilgi-hizmet modellerinin üretimini ve hayata geçirilmesini sağlayıcı profesyoneller yetiştirmeyi amaçladığını belirtiyor.
Doç. Dr. Barış, Sosyal Hizmet Bölümü'nde mezun olanlara "Sosyal Çalışmacı/ Sosyal Hizmet Uzmanı" unvanı verildiğini ve mezunların görev tanımı hakkında şöyle bir açıklamada bulunuyor:
"Mezunlar; sıkıntı içindeki insanların, kendilerine sağlanan ve/veya kendilerinin halen sahip oldukları imkanları en iyi şekilde kullanabilmelerinde yardımcı olma yöntemleri konusunda sosyal eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütürler; Sosyal Hizmet Bölümünü bitirenlere Sosyal Hizmet Uzman'ları, toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik iyileştirici ve kötüye gidişi önleyici hizmetleri geliştirip uygulamada etkin rol alırlar, bu kesimlere yönelik hizmetlere katkı sağlarlar."
Sosyal Hizmet Bölümünden mezun olanlar; Aile Araştırma Kurumu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Yardımlaşmayı Dayanışmayı Teşvik Fonu Genel Sekreterliği;
İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, İl Sosyal Hizmet Müdürlükleri, Cezaevleri, Çocuk Mahkemeleri; Emekli Sandığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde, İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinde gibi kamu kurumları; Kamu veya özel sektöre bağlı Hastaneler, Sağlık Ocakları, Okullar Çocuk Bakım Yuvaları, Yetiştirme Yurtları, Huzurevleri, Toplum Merkezleri, Kadın Sığınma Evleri, Özürlü Rehabilitasyon Merkezleri;
Yaşlı Dayanışma Merkezleri, Sokak Çocukları Merkezleri, Anaokulları, Okullar ve Sivil toplum kuruluşları ile vakıflarda çalışabiliyor.
Son Dakika › Güncel › Geleceğin Mesleği: 'Sosyal Hizmet' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?