Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç (2) - - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç (2) -

Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin Mehmetçik için Yukarı Sarıkamış Şehitliği önünde anma töreni düzenlendi.

05.01.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin Mehmetçik için Yukarı Sarıkamış Şehitliği önünde anma töreni düzenlendi.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören kapsamında Bakan Kılıç, Kara Kuvvetleri Komutanı Yörük ve Kars Valisi Eyüp Tepe ile Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra şehitlik özel defterini imzalayan Kılıç, yaptığı konuşmada, gençlerin buraya gelmekle en büyük onuru, şerefi ve aynı zamanda Sarıkamış'ın ne anlama geldiğini açık seçik bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Bundan dolayı gençlere teşekkür eden Kılıç, "Bugün ülkemizin her köşesinde Sarıkamış şehitlerimiz ve vatan için canını vermiş olan bütün şehitlerimize dualar okunuyor, Kur'an-ı Kerim'ler okunuyor, mevlitler okunuyor. Allah hepsinden razı olsun, Allah bütün dualarımızı kabul etsin" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Rabbim bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırtmasın" sözünü hatırlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu, Mehmet Akif Ersoy'un duasıyla dileğiydi. Biz inşallah hep beraber bir olarak, beraber olarak bu duaya layık olacağız inşallah. Ülkemizi hep beraber muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağız. Bizler ve sizler bir olarak, beraber olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar olması için gece gündüz hiç durmadan çalışacağız, yürüyeceğiz ve koşacağız. Buraya teşrif eden, kendi imkanlarıyla olsun, başka imkanlarla olsun buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizler milletimizin ne kadar büyük ve kuvvetli olduğunu bir daha bütün dünyaya haykırdınız."

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Tek F-16 Gösteri Ekibi" olan SOLOTÜRK, törenin sona ermesinin ardından şehitlik üzerinde gösteri yaptı.

Tören alanına 2 kez telsizle bağlanan yüzbaşı Yusuf Kurt'un F-16 ile havada yaptığı gösteri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç (2) -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement