Genelkurmay Başkanlığı Faaliyetlerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Faaliyetlerini Açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı Faaliyetlerini Açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

24.06.2013 12:51  Güncelleme: 12:54

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 14 Haziran 2013 Cuma günü Türkiye genelinde İl Jandarma Komutanlıkları tarafından, Ankara Garnizonu'nda ise Jandarma Okullar Komutanlığı/ Beytepe koordinatörlüğünde Jandarma Genel Komutanlığı'nın 174. kuruluş yıl dönümü törenlerinin icra edildiği kaydedildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 174. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca TRT-1 ekranlarında 12 Haziran 2013 günü yayımlanan bir dizi filmin final bölümünde, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümü etkinliklerine yer verildiği belirtilerek Jandarma Genel Komutanlığı'nı tanıtan bir kamu spotunun ise 12- 21 Haziran 2013 tarihleri arasında televizyon kanallarında yayınlandığı kaydedildi. Açıklamada, TRT Stüdyoları'nda çekimi yapılan Jandarma Bando Komutanlığı'nın Türk müziği konserinin 14 Haziran 2013 tarihinde TRT Müzik kanalında yayınlandığı da ifade edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kendisine kanunla verilen askeri ve genel kolluk görevlerinin yanı sıra denizlerdeki canlıların korunması maksadıyla da çeşitli görevler icra ettiği belirtilerek, "14 Haziran 2013 tarihinde Sahil Güvenlik Komutanlığı Alo 158 ihbar yardım hattına 'Marmaris Yalancı Boğaz açıklarında yaralı bir deniz kaplumbağasının olduğu' ihbarı yapılmıştır. Bölgeye sevk edilen bir Sahil Güvenlik Botu ile yaralı deniz kaplumbağası kurtarılarak, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine teslim edilmiştir" denildi.

YÜZBAŞI YAVUZ MARATONDA DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevli Sualtı Taarruz (SAT) Komandosu Deniz Piyade Yüzbaşı Mahmut Yavuz'un 2-8 Haziran 2013 tarihleri arasında Gobi Çölü/ Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen ultra maratona katıldığı ve Deniz Piyade Yüzbaşı Yavuz'un 250 kilometre mesafeli ve toplam altı etaptan oluşan maratonda 150 yarışmacı arasında dünya ikincisi olduğu ifade edildi. Gobi Ultra Maratonu'nda büyük başarı elde eden personelin 2012 yılında da Türkiye'de düzenlenen Kapadokya, Likya Yolu, Çekmeköy ve İznik Ultra Maratonları'nda da birincilikleri bulunduğu vurgulandı.

Mehteran Birliği'nin 13-18 Haziran 2013 tarihleri arasında Almanya, Fransa, Yunanistan, Rusya ve Ukrayna ile birlikte Ukrayna Sivastopol'da düzenlenen "4. Uluslararası Savaş ve Barış Festivali"ne katıldığı kaydedildi.

23 Haziran 2013 Pazar günü 1946-1949 yılları arasında 4. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan merhum Orgeneral Salih Omurtak'ı anma töreninin Ankara'da Devlet Mezarlığı'nda, 1957-1958 yılları arasında 9. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan merhum Orgeneral İ. Feyzi Mengüç'ü anma töreninin ise İstanbul'da Edirnekapı Şehitliği'nde icra edildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, Denizli'de yaşayan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Ertekin'in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yazdığı mektuptaki "Yüce Atamızın huzuruna beni götürür müsünüz?" dileği doğrultusunda Hüseyin Ertekin (10) ile babası Çağlar Ertekin'in 11 Haziran 2013 günü Genelkurmay Başkanlığının davetlisi olarak Denizli'den Ankara'ya getirildiği ve Merkez Orduevi'nde ağırlandığı belirtilerek, Anıtkabir'i, Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müze Köşkü'nü ve Muhafız Alayı Müzesi'ni gezmelerinin sağlandığı bildirildi.

21 Mart 2013 tarihinde Elazığ'ın Palu Arındık bölgesinde özel bir araç ile nehre düşerek kaybolan ve arama çalışmalarına 10 Nisan 2013 tarihinde ara verilen bir şahsın bulunması için İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir Sualtı Arama Kurtarma Timi görevlendirildiği açıklanarak, anılan timin 24 Haziran 2013 tarihinde Elazığ'a nakledileceği ve arama/kurtarma faaliyetine başlayacağı kaydedildi.

20 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca Diyarbakır ve ilçelerinde 800 askerin katıldığı geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonunu başarılı bir şekilde icra edildiği belirtilerek, 63 noktaya icra edilen operasyonda 6 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı ve 3 milyon 43 bin 582 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği kaydedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı Faaliyetlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement