Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta

Cumhurbaşkanı Gül, New York\'ta

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'ta BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

24.09.2013 00:02  Güncelleme: 09:16

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1-  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de

-  Gül, New York'ta BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul edecek Gül, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Katar Emiri Hamad Bin El Thani ile görüşecek.

BM'de "Liderler Diyaloğu:  Vizyondan Eyleme" başlıklı oturumda konuşacak Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla heyet başkanlarına Türkevi'nde resepsiyon verecek.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da oturum ve resepsiyonda hazır bulunacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkez'deki MYK toplantısına başkanlık edecek, "Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri" konulu makale yarışmasının ödül törenine katılacak.

-  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ödül töreninde hazır bulunacak.  (Ankara/14.00/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelecek. (Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1-  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu  projesi yapım çalışmalarına ilişkin hava ve karadan inceleme yapacak.

-  Arınç, Hasan Öztimur'a "UÜ Onur Doktoru" ve merkez valisi Şahabettin Harput'a "UÜ Fahri Profesör" unvanı verilmesi törenine, Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi'nin dekanlık binası ile Beşevler Parkı'nın açılışına katılacak, BTSO  Meclis Toplantısı'nda konuşacak. (Kocaeli/Yalova/Bursa/10.00-13.45/15.00-19.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ABD'de

Şahin, New York'ta BM Ekonomik ve Sosyal işler Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo ile görüşecek.

"2015 sonrası Kapsayıcı Kalkınma Gündemi ve Engellilerin Seslerinin Duyurulması"  başlıklı öğle yemeği ve panele katılacak Şahin, "Çatışmalarda Cinsel Şiddetin Önlenmesi" konulu toplantıya iştirak edecek.

Şahin, UNICEF'in düzenlediği, "2013 Engelli Çocuklar Küresel Ortaklık Forumu'" ile "Çocuklar için 2015 Sonrası Kapsayıcı Gündem Oluşturulması"  konulu panele katılacak.

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunca düzenlenen Milli Gün Resepsiyonu'na katılacak. (İstanbul/19.30)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Beyoğlu ve Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü açılış törenine katılacak, ICT Summit Now Bilişim Fuar alanındaki Sosyal Güvenlik Kurumu standının açılışını yapacak. (İstanbul/11.00/12.00/14.00)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'de

- Davutoğlu, New York'ta Nükleer Yayılmanın Önlenmesi Silahsızlanma Girişimi Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

- BM'de Katar, Libya ve Paraguay dışişleri bakanları ile görüşmesi öngörülen Davutoğlu, İİT Rohinga ve Bosna-Hersek Temas Grubu Dışişleri Bakanları toplantılarına iştirak edecek.

6- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup ile görüşecek ve iki ülke arasında Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komisyonu (JETCO)  toplantısına katılacak. (Ankara/12.00)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ICCI Enerji Oscar Ödülleri Töreni'ne iştirak edecek. (Ankara/19.30)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, valiliği ziyaret edecek, Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi hizmet binasının açılışını yapacak, Ahilik Haftası kutlamaları ile Kozan'da toplu açılış törenlerine katılacak, Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan'ı ziyaret edecek. (Adana/09.45-16.30)

9- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenecek "Kaliteli Mesleki Eğitim – Nitelikli İşgücü" toplantısına katılacak. (Ankara/10.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tunus'ta

- Müezzinoğlu, başkent Tunus'taki sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın kapatılması kararının ardından, ülke genelinde düzenlenen gösteriler takip ediliyor. (Kahire/İsmailiye)

3- Kenya'da alışveriş merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor. (Nairobi/Mogadişu)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde "Para Politikaları" konusunda sunum yapacak,  tarihi ve turistik mekanları ziyaret edecek. (Denizli/09.00/09.40/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı sektörel güven endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda 10 karşılaşma oynanacak.

2- İslami Dayanışma Oyunları, Endonezya'da sürüyor. (Palembang)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement