İdsb Heyetinin Lübnan Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İdsb Heyetinin Lübnan Ziyareti

İdsb Heyetinin Lübnan Ziyareti

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, "Suriye'den, Filistin'den ve Irak'tan buraya (Lübnan) göç etmiş çok sayıda insan var." dedi.

13.12.2016 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, " Suriye'den, Filistin'den ve Irak'tan buraya (Lübnan) göç etmiş çok sayıda insan var." dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt ve beraberindeki heyet, birliğe üye olan Lübnanlı 25 STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İDSB'nin 63 ülkeden 300'ü aşkın STK üyesi bulunan bir çatı kuruluşu olduğuna işaret ederek, Lübnan'daki 25 üyesinin daha çok insani yardım ve eğitim konularında uzmanlaştığını bildirdi.

Kurt, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede Lübnan'daki STK'lar ile bir araya gelip değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade etti.

Ocak ayında İstanbul'da düzenleyecekleri uluslararası STK'lar fuarına Lübnan'daki üyelerini de davet ettiklerini belirten Kurt, birliğe üye STK'ların bu sayede tanışacaklarını ve tecrübe paylaşımı yapacaklarını aktardı.

Kurt, şunları kaydetti:

"Suriye'den, Filistin'den ve Irak'tan buraya göç etmiş çok sayıda insan var. Tabi Lübnan'ın toplam 4,5 milyonluk nüfusunu düşünür ve bu arada 2 milyona yakın sığınmacıyı değerlendirirsek bunun ne kadar koordinasyona muhtaç bir insani vazife olduğunu görmüş oluruz. Uluslararası toplum maalesef bu konularda çok duyarsız. Yani bu sorunların asıl çıkış sebebini onlar teşkil etmesine rağmen çözüm noktasında somut bir adım atmadıklarından bu yükü toparlamak yine bizlere düşüyor."

İnanç ve Adalet Derneği Genel Sekreteri İmad Said ise 2006 İsrail - Lübnan savaşında yaptığı insani yardımlarla Türkiye'nin Lübnan'a destek verdiğine dikkati çekti. Said, Suriye'deki iç savaşta da Türk hükümetinin ve STK'ların her zaman Suriye halkının yanında olduğunu ifade etti.

İDSB heyeti ziyaret kapsamında, Türkiye'nin Lübnan Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ile de bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdsb Heyetinin Lübnan Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement