İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Gazze'deki saldırıda hayatını kaybedenler için Erzurum ve Ağrı'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

11.07.2014 17:13

İsrail'in Gazze saldırıları Erzurum ve Ağrı'da, Cuma namazının ardından protesto edildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan dövizler taşıyan grup, Lalapaşa Camisi önünde toplanarak, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Kahrolsun İsrail" sloganı attı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, tekerlekli sandalyesinde şehit olan  Filistinli Şeyh Ahmet Yasin'in duası okundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Onay, İsrail'in kınamadan anlamadığını ancak müeyyideden anladığını söyledi.

İslam ümmetinin artık acizliği bir kenara bırakıp, İsrail'e hak ettiği karşılığı vermesi gerektiğinin altını çizen Onay, " Türkiye'nin öncülüğünde sekiz İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8'in işlevselleştirilmeli ve bu organizasyon aracılığıyla bütün İslam alemi adına saldırılara karşı gerekli cevap, gür bir şekilde verilmelidir. İsrail'in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır" diye konuştu.

"Gün Filistinli kardeşlerimizle birlikte olma günüdür" diyen Onay, şunları kaydetti:

"Gün Filistin'in onurunu muhafaza etme günüdür. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryatları, akan göz yaşları bizim göz yaşlarımızdır. Filistinimizi yok etmeye çalışan siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin'i yok edemeyeceklerdir. Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar hala var ve ayaktalar."

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Ağrı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şubesi ile Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi tarafından basın açıklaması yapılarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Merkez Cami önünde toplanan grup adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Süleyman Gümüşer, kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasının ardından İsrail'in boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas'a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladığını söyledi.

Gazze'de yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdığını ve saldırıların durdurulması için uluslararası baskı oluşturulması gerektiğinin altını çizen Gümüşer, şunları kaydetti:

"Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar'ı kaçırıp,benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise dikkatleri başka yöne çekip olayları terör meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak. Son zamanlarda Mısır'da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze'nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement