İsrail'den BM'ye acil toplanma çağrısı! İran'la ilgili 2 talebi var - Son Dakika
Güncel

İsrail'den BM'ye acil toplanma çağrısı! İran'la ilgili 2 talebi var

İsrail, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını BM Güvenlik Konseyi'nde görüşmek üzere acil toplantı çağrısı yaptı. İsrail, İran'ın saldırılarını kınamasını ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü olarak kabul etmesini talep etti.

14.04.2024 05:17  Güncelleme: 09:32

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırdıklarını belirtti.

"İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL EDİLMELİ"

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Erdan, X hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acilen toplaması hususunda BMGK Dönem Başkanı'na bir mektup gönderdiğini bildirdi. Erdan, açıklamasında, "Konseyin acilen toplanmasını, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kesin şekilde kınamasını ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu bir terör örgütü olarak kabul etmesini talep ettim." ifadelerini kullandı.

İran'ın saldırılarının "dünya barışına açık bir tehdit" olduğunu öne süren Erdan, BMGK'nin elindeki tüm araçlarla İran'a karşı harekete geçmesi gerektiğini savundu.

BUGÜN TOPLANIYOR

BMGK'den yapılan açıklamada, İran'ın İsrail saldırılarını görüşmek üzere bugün Türkiye saati ile 23.00'te toplanma kararı verildiği belirtildi.

İsrail\'den BM\'ye acil toplanma çağrısı! İran\'la ilgili 2 talebi var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'den BM'ye acil toplanma çağrısı! İran'la ilgili 2 talebi var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Mert kursun : Israilden iyi torermu var tek teror devleti sizsiniz 103 2 Yanıtla
    Hakan Taş: aynen öyle terör devleti 28 1
  • Alpaslan Akyüz: Müslüman ülkeye uyuyan BM genel kurulu bugün itrail için acil toplanacak 66 7 Yanıtla
  • Hüseyin Ermurat: Ya bukadar iki yüzlülük olmaz konu mevzu başka ülke oldumu nasıl ses cıkıyor terör istiyorsan aynaya bak 58 1 Yanıtla
  • Onur Dursun: Ooo paşam adamlar 200 tane füze attı diye terör örgütü mü oluyor? Ozaman siz! Neyse dilim dönmüyor ama suraya "........ İsrail" diyim boşluğu isteyen istediği gibi doldursun. 32 1 Yanıtla
  • Adem Uçuk: Asıl terörist israil devleti, yahudiler, destekçisi abd dir 25 2 Yanıtla
  • mst blr: O kadar can öldu bm etkisiz eleman kaldı şimdi mi etkili olacak 21 1 Yanıtla
  • DORUĞUN GERZESİ: pişkinliğe bakarmısınız . 19 0 Yanıtla
  • muzaffer akkayalı: Kendi yapınca savunma hakı kendine yapılınca törör diyor Haniye ’nin çocuk ve torunlarına yaptığı suikast terör olmuyorum İngiltere ve diğer ülkeler Küba’ma yapıyor ama İsrail in yaptığı soy Kırımı kınayapıyorlar 12 1 Yanıtla
  • Osman Gazi: Burada ise asıl terörist İsrail ile ilgili olumsuz yorumlara dislike atan kişidir. 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement