İSTANBUL'DA 'DÜNYA AZERBAYCANLILARININ DAYANIŞMA GÜNÜ' KONSERİ DÜZENLENDİ - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL'DA 'DÜNYA AZERBAYCANLILARININ DAYANIŞMA GÜNÜ' KONSERİ DÜZENLENDİ

İSTANBUL'da, 'Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü' nedeniyle Azerbaycan'ın ünlü caz piyanisti Isfar Sarabski ve orkestrasının yer aldığı konser düzenlendi.

22.12.2022 10:28  Güncelleme: 11:55

İSTANBUL'da, 'Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü' nedeniyle Azerbaycan'ın ünlü caz piyanisti Isfar Sarabski ve orkestrasının yer aldığı konser düzenlendi. Konserde, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, "Bu günü, bayram gibi kutluyoruz. Her insanın milli kimliği, onun gurur kaynağıdır. Her zaman olduğu gibi Türkiye halkının Azerbaycan milletine karşı olan desteği ve dayanışması, paha biçilmezdir. Bundan sonra da ebedi olarak bunun böyle kalması için her çabayı göstereceğiz" dedi.

Azerbaycan'ın 1991 yılından beri kutladığı '31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü' nedeniyle, İstanbul'da, Azerbaycan'ın ünlü caz piyanisti Isfar Sarabski ve orkestrası tarafından geleneksel Azerbaycan müziği ve caz konseri düzenlendi. Sarıyer'de düzenlenen konsere, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Asef Hacıyev, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Dimitrious Rallis, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı.

"HER İNSANIN MİLLİ KİMLİĞİ ONUN GURUR KAYNAĞIDIR"

Konser öncesinde konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, "Hepimiz, bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Bu konseri, Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü'ne adadık, bu münasebetle düzenledik. Biz Azerbaycanlılar, 31 Aralık'ta eski yılı uğurlarken dayanışma günümüzü kutlayacağız. 1991 yılında, Azerbaycan'ın ulu önderi Haydar Aliyev, dünyada yaşayan Azerbaycanlıların dayanışmasını, birliğini göstermek için, onların arasındaki bağlılığı daha da güçlendirmek için, 31 Aralık tarihini Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ilan etti. O günden beri bu günü, bayram gibi kutluyoruz. Çünkü her insanın milli kimliği, onun gurur kaynağıdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE HALKININ DESTEĞİ VE DAYANIŞMASI, PAHA BİÇİLMEZDİR"

Türk halkının Azerbaycanlılara olan desteğine vurgu yapan Mustafayeva, "70'ten çok ülkede, 50 milyondan fazla Azerbaycanlı yaşıyor. Onların milli ve manevi varlıklarını Azerbaycan devletimiz yaşatıyor. Güçlü ve bağımsız Azerbaycan'ımız. Birliğimizin ve bağımsızlığımızın temelini, devletçiliğimize, dilimize, dinimize, tarihimize, kültürümüze ve bütün evrensel değerlere olan saygımız, bu değerleri korumamız ve yaşatmamız oluşturuyor. Her milletin birliği, çok önemli bir faktördür. Burada, bu günü kutlamamız, bizim için çok daha mutluluk verici. Çünkü biz, Türkiye'deyiz. İstanbul'da, kardeşlerimizin arasındayız. Her zaman olduğu gibi Türkiye halkının Azerbaycan milletine karşı olan desteği ve dayanışması, paha biçilmezdir. Bundan sonra da ebedi olarak bunun böyle kalması için her çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL\'DA \'DÜNYA AZERBAYCANLILARININ DAYANIŞMA GÜNÜ\' KONSERİ DÜZENLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL'DA 'DÜNYA AZERBAYCANLILARININ DAYANIŞMA GÜNÜ' KONSERİ DÜZENLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement