Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen'in duruşmasında gizlilik talebi - Son Dakika
Güncel

Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen'in duruşmasında gizlilik talebi

Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen\'in duruşmasında gizlilik talebi

İzmir'de 5 yaşındaki Eymen Durak'ın cinsel istismara uğrayarak öldürülmesinden yargılanan anne ile sevgilisinin duruşmasına mahkemeden gizlilik talep edilmesi damga vurdu. Anne Mine Durak'ın sevgilisi sanık Serkan Elçetin'in davanın gizli görülmesi talebi hakim tarafından reddedildi. Duruşmaya katılan Eymen'in abisi de sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

21.05.2024 16:26

İzmir'de 5 yaşındaki Eymen Durak'ın ölü bulunmasıyla ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet ile 37'şer yıl hapis cezaları verilen anne Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin'in "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçlamasıyla 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanık Elçetin'in gizlilik talebi reddedilirken dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

ANNENİN SEVGİLİSİNDEN GİZLİLİK TALEBİ

İzmir 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar anne Mine Durak ile Serkan Elçetin, katılmadı.

Taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları duruşmada hazır bulundu. Hakim, sanık Serkan Elçetin'in davanın gizli görülmesi yönündeki yazılı talebini reddetti.

Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen'in duruşmasında gizlilik talebi

EYMEN'İN ABİSİ: EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSINLAR

Duruşmaya başka bir suçtan bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Eymen Durak'ın ağabeyi müşteki Önder Durak, sanıkların insanlık suçu işlediğini ifade ederek, "Eymen benim öz kardeşim, Mine üvey annem. Suçluların en üst sınırdan cezalandırılmalarını istiyorum." dedi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen'in duruşmasında gizlilik talebi

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de yaşayan Z.Ç, yeğeni Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin'in 5 yaşındaki Eymen Durak'a şiddet uyguladığını, cinsel yönden çocuğu istismar ettiklerini, çocuğun video görüntülerinde ve görüntülü konuşmalarda vücudunda darp izleri gördüğünü ve sağlığından endişe duyduğunu belirterek polise başvurmuş, şüpheliler İzmir'de gözaltına alınmıştı.

Durak ve Elçetin'in itirafının ardından 1 Eylül 2019'da ormanlık alanda çocuğun toprağa gömülü cesedi bulunmuştu.

Konuya ilişkin hukuksal süreç sonunda İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Mine Durak ve Serkan Elçetin'e ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 37 yıl hapis cezası vermiş, istinafta hukuka uygun bulunan bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştı.

Dava sürecinde Serkan Elçetin'in telefonundan elde edilen verilerde 2 sanığın da maktule yönelik "cinsel istismar" suçunu işlediğini gösteren videoların tespit edilmesi üzerine cumhuriyet savcısı tarafından ayrı bir iddianame hazırlanmış ve "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle sanıklar hakkında ayrı ayrı 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Annesiyle sevgilisinin istismar ederek öldürdükleri Eymen'in duruşmasında gizlilik talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Akgül Polat: abi çocuk ölmeden önce uyarmış adalet o zaman yerini bulmalıydı geç gelen adalet adalet değildir. 2 0 Yanıtla

Advertisement