İzmir'de İkinci 1 Mayıs Operasyonu: 10 Gözaltı -Ek - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İkinci 1 Mayıs Operasyonu: 10 Gözaltı -Ek

İzmir\'de İkinci 1 Mayıs Operasyonu: 10 Gözaltı -Ek

İzmir'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, arama noktası girişinde çıkan arbedenin ardından bugün 10 kişinin daha gözaltına alındığı operasyona, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Kerim Altınmakas, partililer ve gözaltına alınanların yakınları, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

19.05.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, arama noktası girişinde çıkan arbedenin ardından bugün 10 kişinin daha gözaltına alındığı operasyona, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Kerim Altınmakas, partililer ve gözaltına alınanların yakınları, basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Genel seçimlerin etkisinin yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayacağını, Orta Doğu ve uluslararası alanda da hissedileceğini söyleyen HDP İl Başkanı Uğur, "Yakın zamana kadar seçime parti olarak girip girmeyeceğimiz, barajı aşıp aşmayacağımız tartışmaları yaşanırken, Türkiye kamuoyu görmüştür ki HDP halkların beklentisi haline gelip barajı aşabileceğinin işaretlerini göstermektedir. İşte bu sebeple 12 yıldan beri kurulmuş olan AKP diktatörlüğü saltanatının ortadan kalma ihtimali, halklar açısından büyük bir sevinçle karşılanmaktadır. Bu tehlikeyi gören AKP hükümeti Ağrı'da başlayan provokasyon ve saldırı hazırlıklarını kuvvetlendirmiş her yerde bunun girişimlerini tezgahlamaya başlamıştır. Adana ve Mersin'de eş zamanlı bombalı saldırı düzenlenmiştir. Bu kadar güvenliğin olduğu bir ülkede bütün bunların emniyet ve istihbaratın bilgisi dışında gerçekleşmesinin imkansız olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"ŞU ANDA BU ORTAM DİNLENİYOR"

Basın açıklamasının yapıldığı HDP İzmir İl Başkanlığı'ndaki bu ortamın da dinlendiğini iddia eden Uğur, "Şu an bu ortamın dinlendiğinden haberdarız, kapıda emniyet görevlileri beklemekte. Bütün bunları yapan emniyet, bombalı saldırıların faillerinin yakalanıp yakalanmayacağı aslında failinin kim olduğunun en açık göstergesidir. Ama hiçbir saldırı nereden gelirse gelsin çalışmalarımızın temposunda bir değişiklik yaratmayacak. Saldırılar bununla kalmıyor, 1 Mayıs barışçı bir gösteriyken, genç arkadaşlarımız, çeşitli flamalar taşıdığı gerekçesiyle polisin saldırısına maruz kalmış bir çoğu yaralanmıştır. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımızdan ilk etapta 10'u gözaltına alınıp, İç Güvenlik Paketi'nin uygulamasına örnek olarak savcının değil doğrudan hakimin önüne çıkartılarak tutuklanmışlardır. Türkiye çapında tutuklama furyası devam ediyor. Yine İzmir'de ikinci operasyon düzenlendi. Bunların AKP'nin HDP'ye yönelik saldırıları olduğunun farkındayız. Ama geri adım atmayacağız. Tek silahımız var o da inancımız" diye konuştu. ESP İl Başkanı Kerim Altınmakas da yaşananların rutin hale geldiğini, partilerinden korkulduğunu öne sürdü.

10 GÜNLÜK BEBEĞİYLE AÇIKLAMAYA GELDİ

Operasyonda gözaltına alınan HDP Karabağlar İlçe Yöneticisi Uğur Kayacı'nın eşi Emel Kayacı, henüz 10 günlük olan kızı ile basın açıklamasına katıldı. Evlerine gelen polislerin, "Çoluğunuz çocuğunuz olmuş bırakın artık bu işleri" dediğini ileri süren Kayacı, "Bizim onlara cevabımız şu oldu; biz zaten sadece çocuğumuz için bile olsa bu mücadeleye devam etmek zorundayız. O yüzden bunlar bizi yıldıramayacak, ailem ve biz eşimin yanındayız. İsterse yıllarca cezaevinde kalsın isterse 4 gün sonra bıraksınlar. Çok büyük ince hesaplarla bu işleri yapıyorlar. Seçim öncesinde beklenen bir şeydi, her seçim öncesi vardı. Gece saat 03.00'ten kapımızdaydılar, kaçacağımızı düşündüler belki de, sabah 06.00'da eve girdiler. 25'ten fazla polis 1+1 evde yasa dışı delil aradıklarını söylediler. Yasa dışı delilleri evde saklayacak değiliz. Polislerde de çok büyük değişiklik var, eskiden paldır küldür içeri girip yerlerde süründürürlerdi, diğer arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor, o kadar kibar ve ikna edici konuşuyorlar ki biz polisten nefret etmeyelim diye acayip bir oyun içine girmişlerdi. Biz onlara inanmıyoruz, düşmanın kim olduğunun farkındayız, her zaman düşmana karşı mücadele edeceğiz" dedi. Gözaltına alınan bir diğer kişi İslam Arpat'ın kızı Evrim Arpat da babası ve diğer gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de İkinci 1 Mayıs Operasyonu: 10 Gözaltı -Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement