İzmir Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının Avukatı Sadık Akıncılar Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının Avukatı Sadık Akıncılar Vefat Etti

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Sadık Akıncılar vefat etti (2)DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ AVUKATI SADIK AKINCILAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDITürk siyasi tarihinin en önemli dönemlerine yakından tanıklık eden Deniz Gezmiş, Ulaş Bardakçı, Mahir Çayan ve arkadaşlarının avukatlığını yapan...

05.09.2017 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Sadık Akıncılar vefat etti (2)

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ AVUKATI SADIK AKINCILAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türk siyasi tarihinin en önemli dönemlerine yakından tanıklık eden Deniz Gezmiş, Ulaş Bardakçı, Mahir Çayan ve arkadaşlarının avukatlığını yapan 73 yaşındaki Sadık Akıncılar son yolculuğuna uğurlandı. İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki evinde geçen pazar günü rahatsızlanan evli ve 2 çocuk babası Sadık Akıncılar, kaldırıldığı Manisa 8 Eylül Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Sadık Akıncılar'ın cenazesi bugün Dikili Merkez Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Dikili Kabristanlığı'nda toprağa verildi. Akıncılar'ın cenazesine eşi Şule Akıncılar, çocukları Ulaş ve Dorukhan Akıncılar, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, arkadaşları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazede 37 yıllık hayat arkadaşını anlatan eşi Şule Akıncılar; "Maalesef çok ani bir şekilde aramızdan ayrıldı. Ani bir solunum rahatsızlığı yaşadı. Hemen arkasından da oksijen gitmediği için kalbi durdu. Bunu daha önce 3 kere yaşadık. Üçüncüsünde geri döndürülemedi. 73 yaşında 37 yıllık hayat arkadaşım, dostum gitti. Hayatı boyunca hep dik durdu. Hiç kimsenin karşısında eğilmedi. O'nun için çok gurur duyuyorum. Devrimciydi. Devrimci olarak öldü. İnandığı şeylerin hepsini yapmaya çalıştı. Dava arkadaşları için elinden geleni yaptı. Bunların arasında en bilinenleri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıydı" dedi.

MEHMET SADIK AKINCILAR KİMDİR

Mehmet Sadık Akıncılar 1944 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Orhan Alpaydın döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nda en genç üye sıfatı ile 3 yıl görev almıştır. İlk gönüllü davası Ankara'ya giderek diğer hukukçular ile birlikte üstlendiği Deniz Gezmiş ve arkadaşları davası olmuştur. Yakın arkadaşı olan Ulaş Bardakçı ve Mahir Çayan'ın Maltepe Cezaevi'nden kaçış planını avukatları sıfatıyla yaptığı ziyaretleri sırasında organize etmiştir. Mahir ve Ulaş'lar kaçtıklarının ilk gecesinde Sadık Akıncılar'ın Bostancı'daki evinde buluşup, aynı gece birlikte Kabataş'a geçerek çeşitli yerlere dağılmışlardır. Akıncılar daha sonra bu firar nedeniyle tutuklanarak 2 yıl ceza evinde yatmıştır. Bunun 27 gününü Selimiye'de bir hücrede, bir kısmını da meşhur Ziverbey Köşk'ünde geçirmiştir. Deniz ve arkadaşlarının tüm dava sürecinde yanlarında olan Sadık Akıncılar, idamları sırasında ise cezaevinde olduğundan yanlarında olamamıştır. İlk oğlu Ulaş Akıncılar ismini çok sevdiği, yakın arkadaşı Ulaş Bardakçı'dan almıştır. Meslek hayatının en önemli travması ise Erdal Eren'in idamını bilinen nedenler dolayısıyla engelleyememiş olmasıyla yaşamıştır. İdam edileceği gece, tek açık olan Sirkeci'deki büyük postaneye giderek Erdal Eren'in idamının hukuka aykırı olduğunu açıkça izah eden telgrafı çekmeyi başardığı halde, sıkıyönetim komutanlığı hukuku hiçe sayarak "İdam gerçekleşmiştir" şeklinde bir cevap vermiştir. Mehmet Sadık Akıncılar, tüm yaşamı ve hukuk kariyeri boyunca Hukuk'un üstünlüğü ve Adalet'in rehberliğinde; hiç bir davasında ve görevinde maddi öncelikleri düşünmemiş; ideallerinden ise ömrü boyunca taviz vermemiş bir hukukçudur. Aynı şekilde aile ve özel yaşamında da bu prensipler çerçevesinde yaşayan çok sevilen bir aile babası, eş ve dost olarak sevilmiş, sayılmıştır.

İzmir Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının Avukatı Sadık Akıncılar Vefat Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının Avukatı Sadık Akıncılar Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement