Kapıköy'den Geçişler Yeniden Başladı - Son Dakika
Güncel

Kapıköy'den Geçişler Yeniden Başladı

Kapıköy\'den Geçişler Yeniden Başladı

Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda geçen ay başlayan, ancak İran'daki teknik sorunlar nedeniyle yapılamayan transit karayolu geçişleri, bugün yeniden başladı.

18.05.2011 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda geçen ay başlayan, ancak İran'daki teknik sorunlar nedeniyle yapılamayan transit karayolu geçişleri, bugün yeniden başladı.

Saray İlçesi'nde bulunan, Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan ve bölge için büyük önem taşıyan Kapıköy Sınır Kapısı 16 Nisan'da düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran Cumhurbaşkanı İkinci Yardımcısı Ali Agamuhammedi, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyıldız ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

ARAÇLAR ALKIŞLARLA İRAN'A UĞURLANDI

Resmi olarak açılan Kapıköy Sınır Kapısı İran tarafında yaşanan sorunlar nedeniyle, 20 nisan'da tekrar kapandı. Van Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki AK Parti Ankara Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk ile Zahir Soğanda, Kapıköy'de incelemelerde bulundu. Özalp Kaymakamı Şener Çağlar ve gümrük yetkilileri tarafından karşılanan Karaloğlu, Türk tarafında bulunan gümrük binasında yetkililerden son durum hakkında da bilgi aldı. Sabah saatlerinden itibaren transit geçiş sağlanan Kapıköy sınır kapısından geçen araçlarda alkışlarla İran'a uğurlandı.

SORUN İRAN'DAN KAYNAKLI

Vali Karaloğlu, İran tarafındaki teknik problemlerin çözülememesi nedeniyle araç geçişinin yapılmadığını belirtti. İran tarafındaki teknik altyapının giderilmesinin ardından hukuken açık olan kapıdan küçük araçların transit geçişine fiilen başlandığını belirten Karaloğlu, "Bu kapının açılması için ilin bürokratları, milletvekillerimiz, hükümetimiz, başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız çok büyük bir emek verdi. Bugün nihayetinde hukuken açık olan kapımız, fiilen de araçların girişiyle hizmete girmiş oldu. Bu kapı bölgenin, Saray'ın, Özalp'in gelişmesine, ticaretin büyümesine, turizmin gelişmesine çok ciddi katkı sunacak. Bunu biz biliyoruz ve görüyoruz. Onun için de kapının açılmasını çok istiyorduk. Kapının açılması ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

GÖ, FA - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapıköy'den Geçişler Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement