Kayıp Pilotlardan Hala Haber Yok - Son Dakika
Güncel

Kayıp Pilotlardan Hala Haber Yok

Kayıp Pilotlardan Hala Haber Yok

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağının enkazına hala ulaşılamazken, kayıp pilotların aranmasına yönelik çalışmalar da altıncı gününe girdi.

27.06.2012 12:23

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağının enkazına hala ulaşılamazken, kayıp pilotların aranmasına yönelik çalışmalar da altıncı gününe girdi. Şu ana kadar kayıp pilotlara ait bazı kişisel eşyalara ulaşıldığı öğrenildi.

22 Haziran'da Malatya Erhaç Meydanı'ndan eğitim uçuşu kapsamında havalanan 'RF-4E (Phantom)' tipi uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Akdeniz'de başlatılan arama çalışmalarında altıncı güne girildi. Bin 300 metre derinlikte yer alan enkazın su yüzüne çıkarılabilmesi noktasında bölgede kapsamlı bir çalışma yürütülürken, yanarak düşen uçakta yer alan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'a henüz ulaşılamadı. Pilotlara ait olduğu belirtilen askeri bir bot ve kaskın bulunduğu kaydedilirken, daha önce de uçağın fırlatma koltuğu ile pilotlarca kullanılan paraşütlerin bulunduğu hatırlatıldı.

Öte yandan Suriye ve Türk Deniz Kuvvetlerince Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye askeri gemiler de sevk ediliyor. Bu kapsamda Türk Deniz Kuvvetlerinin su altı aramalarında elektronik olarak daha donanımlı bir gemisi olarak öne çıkan 'TCG Çeşme'nin de arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Hava ve denizden yürütülen çalışmalara katılan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait hücumbotlar da Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik köyünde bulunan balıkçı barınağı içindeki askeri üste yakıt ikmalinde bulunuyor.

Bu arada Samandağ sahiline dün İskenderun istikametinden gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterin de arama çalışmalarının yapıldığı bölgede gözlem uçuşu yaptığı gözlendi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıp Pilotlardan Hala Haber Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement