Kayseri'de Başbakan Erdoğan'a Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Başbakan Erdoğan'a Destek Eylemi

Kayseri\'de Başbakan Erdoğan\'a Destek Eylemi

KİMDER Başkanı Yüzgeç: "Ey Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyor gibi yapıp ümmetin gözündeki umuda saldıranlar, ümmetin gözündeki umudu boğmaya çalışanlar, biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir.

05.01.2014 14:49

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek eylemi düzenlendi.

Platformun öncülüğünde "Dik Dur Eğilme Kayseri Seninle, Başbakan ile El Ele" sloganıyla çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinin katılımıyla çok sayıda kişi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Sık sık tekbir getiren kalabalık grup, Başbakan Erdoğan lehine sloganlar attı.

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Başbakan Erdoğan liderliğinde büyük atılımlar yaptığı belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün yiğit adam Recep Tayyip Erdoğan ile el ele vermek için buradayız. Öyle ki ümmetin bayraktarı Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlattığı yürüyüş neticesinde ülkesinin askeri vesayetten çıkması, terör meselesinde çözüm kapısını aralaması, başörtüsü yasağını kaldırması, dünyanın dev ekonomilerinden biri olmaya doğru hızla yol alması, sağlık alanında atılan dev adımlar, 4+4+4 eğitim sistemine geçiş, duble yolar ve hızlı tren gibi devasa, dış politikadaki etken devlet olmaya doğru dönüşüm, Marmaray, üçüncü köprü, Halk Bankası ve devlet bankalarının gerçekleştirdiği atılım, bunun yanında nerede bir zulüm varsa ilk sesini yükselten ilk karşı duran, dünya beşten büyüktür tezini ortaya atan, dost ve kardeş gönül coğrafyasıyla yeniden hemhal olan ve gerektiğinde 'sesin yüksek çıkıyor, biliyorum ki sesinin bu kadar çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz . Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum' diyen, diyebilen ve bugün bu sözlerinin bedeli kendisine ödetilmeye çalışılan Recep Tayyip Erdoğan ile el ele vermek için buradayız."

Başbakan Erdoğan'a desteklerinin artarak devam edeceğini dile getiren Yüzgeç, sözlerini şöyle tamamladı:

"2014 yılı ümmetin diriliş yılı olacak, ümmet dışı unsurlar istemese bile. Artık bu ümmetin içinden hakikati kükreyen aslanlara sahip olduğumuzu dünya duysun. Dünyada sadece çakallar değil, aslanların yüreğine, asaletine, heybetine, cesaretine sahip erler de var. Ey Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyor gibi yapıp ümmetin gözündeki umuda saldıranlar, ümmetin gözündeki umudu boğmaya çalışanlar, biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ı size, oyunlarınıza ve işbirlikçilerinize yem etmeyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ı astırmayacağız, zehirletmeyeceğiz. Dağ başında dondurmayacağız."

Konuşmanın ardından toplu bir şekilde dua edildi.

Program, alandaki vatandaşların ele ele vererek, kilometrelerce uzunlukta zincir oluşturmasıyla sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da katıldı.

Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Başbakan Erdoğan'ın arkasında olduklarını söyledi.

Özhaseki, şöyle devam etti:

"Zaman içerisinde doğrusu devletin bir takım kurumlarını ele geçirenler, insanların iradesine sıkça ipotek koyma yolunda adımlar atmışlardır. Biz bunu seneler öncesinde çok yaşadık. Defalarca bu tekrar edildi. 60'larda Adnan Menderes'i idam etmeye kalkanlar bellidir. 70'lerde bu iradeye ipotek koyanlar bellidir. 80'lerde bu ihtilali yapanlar bellidir ve 2000'lerden sonra doğrusu AK Parti iktidarına karşı bir takım oyunlar oynandı. Milletin seçmiş olduğu hükümeti onun değerli Başbakanını iktidardan uzaklaştırmak için bin bir türlü hilelere başvurdular. Bunlar çok acımasız, bunlar gaddar. Bu oyunların hepsini geçmişte, geride bıraktık. Allah'a şükürler olsun ki o kötü günler geride kaldı. Çok büyük işler yapıldı. Bugünler de doğrusu yeni yeni oyunlar tezgahlar ortaya konuyor. Doğrusu millet artık her şeyi görüyor, takip ediyor ve biliyor. İşte bu millet artık bundan sonra bu oynanmak istenen oyunlara kimden gelirse gelsin 'hayır' diyor."

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanmak istendiğini dile getirerek, "İnsanlar AK Parti'nin arkasında, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını bir kez daha gösterecekler. Buradan ayrıca bu oyunları oynayan tüm mihraklara haykırıyoruz hep beraber. Hiç bir oyununuz tutmayacak" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Başbakan Erdoğan'a Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement