Koronavirüs salgını sonrası sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocuklar bugün 4 saatliğine sokağa çıktı. Kilis'te çocuklarını alan aileler, bayram alışverişi yapmak için çarşıya çıkınca yoğunluk oluştu. Aileler alışveriş sırasında sosyal mesafe kuralına uymadı.
Koronavirüs salgınına karşı ülkemizde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanmıştı. 'Yeni normalleşme' dönemiyle beraber belli yaş gruplarına sokağa çıkma izni verilirken, bugün 0-14 yaş arası çocuklar 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıktı. Çocuklara izin verilmesinden sonra anne ve babalar çocuklarını yanlarına alıp çarşıya çıktı. Bayramda sokağa çıkma yasağı olacağı açıklanmasına karşın bazı aileler bayram alışverişi yapmak için giysi ve ayakkabı satan iş yerlerine gitti.

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı iş yerleri ve önlerinde yoğunluk yaşanırken, vatandaşların tedbirlere uymadıkları gözlendi.

Son Dakika › Güncel › Kilis'te 14 yaş altına sokağa çıkma izni verilmesiyle alışverişe çıkan aileler sosyal mesafe kuralını unuttu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.