"Kosgeb İşletmelerinin Aile Hekimidir" - Son Dakika
Güncel

"Kosgeb İşletmelerinin Aile Hekimidir"

"Kosgeb İşletmelerinin Aile Hekimidir"

Bakan Ergün, Muğla'da KOSGEB Merkez Müdürlüğü'nün açılışını yaptı.

08.05.2011 21:30

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Muğla'da KOSGEB Merkez Müdürlüğü'nün açılışını yaptı, Muğla Üniversitesi'nde Teknoloji Merkezi kurulması için işbirliği protokolü imzaladı. KOSGEB'in küçük işletmelerin 'Aile Hekimi' olduğunu belirten Bakan Ergün, girişimci adaylarına verilen 27 bin liralık hibe 70 bin liralık faizsiz kredi desteğinin önemine değinerek, "Bu şartlarda baba oğluna para vermez" dedi.

Muğla'nın ilçelerinde incelemelerde bulunan, açılışlar yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Fethiye ziyaretinin ardından kent merkezinde 8 ay önce faaliyete geçen KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı. Muğla Mali Müşavirler Odası Salonu'nda yapılan törende ayrıca Muğla Üniversitesi'nde Teknoloji Merkezi kurulması için Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar'la işbirliği protokolü imzaladı. KOSGEB ve İş-Kur ortaklığında düzenlenen Girişimcilik Eğitimi Kursunu tamamlayan 72 kursiyere de belgeleri törenle verildi. Düzenlenen programa AK Parti Muğla Milletvekili adayları Ali Boğa ve Hayati Nizamoğlu'yla birlikte çok sayıda daire müdürü, ticaret odalarının yönetim kurulu üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.

Bakan Ergün, son 8. 5 yılda yatırımcının önünün açıldığını ve ekonomik olarak büyüme yakaladıklarını ifade etti. Ergün, "Bizim iktidarımızla Türkiye'de güven ve istikrar ortamı oluştu. Her ilimizde yeni işyerleri ve istihdam alanları açılıyor. İzmir'de iki yeni fabrikanın temelini attık. Bu fabrikada 1500 nitelikli işçi çalışacak. Muğla'nın turizm ve tarım politikaları var. Ancak ticaret ve sanayi politikalarında da atılım yapmalı. Bunun için KOSGEB'i buraya getirdik. Devlet millet buluşmasının en güzel örneğini sunuyoruz. KOSGEB kapı kapı dolaşarak esnafımıza destek verecek" dedi.

Faizsiz ve hibe kredilerine değinen Bakan Ergün, "Girişimcilere ilk etapta 27 bin lira hibe kredisi veriyoruz. Daha sonra iki yılı ödemesiz dört yıllığına faizsiz 70 bin lira kredi veriyoruz. Bu şartlarda baba oğluna kredi vermez. Biz girişimcilerin önünü açmak ve yatırımcıya destek olmak için çalışıyoruz" dedi.

Üstü kapalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme yapan Bakan Ergün, "Küçük işletmelere kredi vereceklerini, organize sanayi bölgelerine yatırım kredileri vereceklerini söylüyorlar. Bunları zaten biz veriyoruz. Bir genel başkanın KOSGEB'den haberi yok. Biz kredi faizlerini yüzde 47'den yüzde 5'e, kesintileri de yüzde 17'den yüzde 3'e düşürdük. Türkiye, 2010 yılında yüzde 8. 9 büyüme rakamıyla rekor kırdı. Büyümede Avrupa'da birinci dünyada beşinciyiz. 12 Haziran'dan sonra siyasi istikrar ve güven ortamı devam edecek. Türkiye'yi 2023'e hazırlayacağız" diye konuştu.

KOSGEB'in işletmelerin Aile Hekimi olduğunu söyleyen Bakan Ergün sözlerini şöyle tamamladı:

"KOSGEB işletmelerin aile hekimi olarak çalışıyor. İşletmelerin sorunlarını çözüyor. Daha büyük ihtiyaçları olduğunda ilgili yerlere yönlendiriyor. Bu aile hekimi sistemi her ilde olacak. Özel sektörü destekleyeceğiz. Devlet fabrika kurmayacak fabrika kurmak isteyenlerin önündeki engelleri kaldıracak. "

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Bakan Nihat Ergün'e Muğla'nın genel görüntüsünü anlatan yağlı boya tablosu hediye etti. Bakan Ergün, AK Parti'nin seçim bürosunu ziyaret ettikten sonra Muğla'dan Milas'a hareket etti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kosgeb İşletmelerinin Aile Hekimidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement