Kosova'da Bayram Mitroviça, Priştine ve Prizren'de Müslümanlar Camilere Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Bayram Mitroviça, Priştine ve Prizren'de Müslümanlar Camilere Akın Etti

Kosova\'da Bayram Mitroviça, Priştine ve Prizren\'de Müslümanlar Camilere Akın Etti

Kosova'da barış gücü KFOR bünyesi altında görev yapan Türk askeri, Kosovalılarla birlikte bayram namazında saf tuttu.

06.11.2011 10:44

Mehmetçik KOSOVALILARLA BAYRAM NAMAZINDA SAF TUTTU

Kosova'da barış gücü KFOR bünyesi altında görev yapan Türk askeri, Kosovalılarla birlikte bayram namazında saf tuttu. Kosova'nın Prizren bölgesindeki Balkanların en büyük camisi olan Sinan Paşa Camii'nde Kosovalılarla birlikte bayram namazını kılan Türk askeri, namaz sonrası Kosovalılarla bayramlaştı. 12 yıldır Kosova'da KFOR barış gücünde görev yapan Türk askeri her bayram olduğu gibi bu bayramda da Kosovalılarla birlikte bayramını kutluyor.

Osmanlı döneminden kalma ve Türk İşbirliği ve İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından 5 yıl süren kalem işlemeleri ardından bu yıl Ramazan ayına yetiştirilen ve açılışını Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yaptığı tarihi Sinan Paşa Camii'nde kılan bayram namazına Kosovalı Türk siyasiler yanı sıra Kosova'da görevli Türk askeri ile Türk polisi de namazını kıldı. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Koordinatörü Kemal İhtiyar'ın kıldırdığı bayram namazında, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Bayram namazı sonrası Kosovalılar Mehmetçikle bayramlaştı.

PRİŞTİNE'DE MERKEZİ BAYRAM NAMAZI FATİH SULTAN MEHMET CAMİSİNDE KILINDI

Başkent Priştine'de Müslümanlar kurban bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti. Merkezi bayram namazı ise tadilatın ardından Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kılındı.

Binlerce Müslüman cami içi dolunca, namazını dışarıda kılmak zorunda kaldı. Namazı Kosova Başimamı Sabri Baygora kıldırdı.

Ardından Kosova Diyanet İşleri Başkanı Naim Tırnava hutbede yaptığı konuşmada tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarken, Mirtoviça'nın kuzeyinde Sırp barikatları nedeniyle bayram namazını kılamıyan Müslümanlar için üzülüyorum. KFOR bir an önce o bölgeyi düzenlemelidir. barikatları kaldırmalıdır dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Obama'nın, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay'a gönderdiği bayram kutlama mesajları da Kosovalıları sevindirdi.

MİTROVİÇA'DA BİNLERCE MÜSLÜMAN SPOR SALONUNDA NAMAZ KILDI

İşgalci Sırpların barikadlar ve saldırıları ile gerginliğin had safhalarda olduğu Mitroviça'nın kuzeyinde yaşayan Müslümanlar kurban bayramı namazı için KFOR güvenlik önlemleri eşliğinde Müslümanların yoğunlukta olduğu bölümüne geçtiler. Türk, Arnavut ve Boşnaklar Mitroviça'yı ikiye bölen İbre köprüsü yanındaki spor salonunda Bayram namazını kıldı. 3 bine yakın Müslüman namazın ardından Mitroviça müftüsü Haydara Aliyu ve birbirleri ile bayramlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Bayram Mitroviça, Priştine ve Prizren'de Müslümanlar Camilere Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement