Lenovo, elde ettiği yüzde 12,9'luk rekor seviyedeki pazar payı ile Mart 2012'de sona eren dördüncü çeyreği dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayar (PC) üreticisi olarak kapattı. Hem mevcut pazarlarda hem de yeni pazarlarda hayata geçirdiği yeni stratejileri ile tüm coğrafya ve farklı müşteri segmentlerinde hızla büyümeye devam ediyor.
Lenovo, PC pazarındaki birincilik hedefi doğrusunda tüm dünyadaki yapılanmasını ve stratejilerini de gözden geçirerek coğrafi verimlilik, maliyet tasarrufu ve müşteri değeri çerçevesinde, dört yeni bölge oluşturdu. Türkiye'nin Rusya'ya bağlı olduğu yeni oluşuma göre oluşturulan yeni bölgeler; Çin, Avrupa/Orta Doğu/ Afrika (EMEA), Kuzey Amerika
ve Asya Pasifik/ Latin Amerika (APLA) oldu. Yeni organizasyon yapısı ile Lenovo'nun başarısındaki sürekliliğin müşterilerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi ile bağlantılı olduğu gerçeğinden hareketle oluşturuldu ve şirketin dünya genelindeki stratejisini ileriye taşımak için en güçlü pozisyonda kalmasını sağlamasına yardımcı olacak.
Dünyada yüzde 14 pazar payına ulaşan Lenovo, aynı başarıyı Türkiye'de de sürdürmek için yeniden yapılanıyor. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı "Lenovo'nun dünya çapındaki başarılı konumunu Türkiye'de de sürdürmek için yeniden yapılanıyoruz, 2012 yılında pazar büyümesinin üstünde bir büyümeyi hedefliyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için Türk tüketicisinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak iş modelimizi yeniden yapılandırmaya başladık. Özel eğitimli satış ekibimiz KOBİ'lerin maliyetlerini verimli kılacak çözümler üreterek, yenilikçi satış stratejileri ile sahada aktif olarak çalışıyor. Geniş ürün portföyümüz, perakende zincirlerimiz, bayi kanalımız ve güvenilir servis alt yapımız ile ülkemizin her noktasına ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. 2012 yılının Lenovo Türkiye için
sürdürülebilir karlılık stratejisi ile birlikte, büyümenin de yaşanacağı bir yıl olacağını vurgulayan Çakmakçı "En yenilikçi ürünlerimizi tüketicilerle buluşturma öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Ayrıca kurumsal tabletler ve Think ailesinin yeni ürünleri ile kurumsal pazardaki gücümüzü koruyacağız ve büyüteceğiz." dedi.
Lenovo'dan Sektörü Şekilendirecek Yeni açılımlar:
Dünyanın En İnce ve En Hafif 14" Ultrabook'u: Lenovo ThinkPad X1 Carbon
Lenovo ultrabook segmentine giriş yaptığı başka bir kurumsal ürün olan ThinkPad X1 Carbon, özel karbon fiber kullanılarak üretildi ve dünyada şimdiye kadar üretilmiş en ince,
hafif ve dayanıklı ultrabook ünvanını elde etti.
Otomotiv sektöründe de tercih edilen karbon fiber malzeme kullanılarak üretilen Lenovo ThinkPad X1 Carbon, sadece 1.36 kg ağırlığıyla bugüne kadar üretilmiş en hafif ultrabook… ThinkPad X1 Carbon, kurumsal dizüstü bilgisayar olmasının dışında yüksek performansı ve şıklığıyla da sektörde adından söz ettiriyor. 1600x900 piksel ekran çözünürlüğüyle pazara sunulan bu yeni ultrabook'ta bulunan yerleşik 3G özelliğiyle kullanıcılar, diledikleri her zaman ve her yerden internete rahatça bağlanabiliyor.
Sektörün en "Mini'si; ThinkCentre M92p Tiny masaüstü bilgisayar
Lenovo, ofis kullanımı için pazara sunduğu "ThinkCentre M92p Tiny masaüstü bilgisayar", sadece bir golf topu çapındaki boyutuyla her yere taşınabilen sektörün en mini masaüstü bilgisayarı.
Yenilikçi, farklı teknoloji ve cihazlarıyla dünyanın en büyük 2'inci PC üreticisi olan Lenovo,
dizüstü bilgisayarların yanı sıra ofis kullanımında tercih edilen masaüstünde de devrim yarattı. Lenovo'nun bu konudaki son atağı ThinkCentre Tiny modeli oldu. 3. Nesil Intel işlemcisi bulunan mini masaüstü bilgisayar ayrıca, Intel vPro teknolojisini de destekliyor. Üstelik cihaz, sadece 1 kg. ağırlığı ve golf topu büyüklüğündeki (34.5 mm) ebatlarıyla masaüstü pazarının en "mini"si unvanını da kazandı.
Küçük boyutlarının aksine kullanıcılara yüksek bir performans sunan tiny'de yer alan Intelligent Cooling Engine" (ICE2) sayesinde cihaz, uzun saatler boyunca sessiz ve ısınmadan çalışma imkanı sağlıyor.
Son Dakika › Güncel › Lenovo Liderlik Yarışında Hız Kazandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?