ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da konuşma ve duymakta zorluk çeken iki kardeş, katıldıkları olimpiyat ve dünya şampiyonlarındaki güreş müsabakalarından yaklaşık 110 madalya kazandı.
İnşaat işçisi baba İsmail Karadeniz'in çocukları ve aynı zamanda bacanak olan Seyfettin (33) ve Seyfullah Karadeniz (30) kardeşler, katıldıkları güreş organizasyonlarından madalyasız dönmüyor.
Kadeşlerden Seyfettin Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul 5. sınıfa giderken yakınlarının teşvikiyle güreşle ilgilenmeye başladığını belirterek, 3 Türkiye şampiyonluğunun ardından ilk kez 1998'de İngiltere'de yapılan Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonasında ikinci olduğunu söyledi.
Babasının kendilerini inşaat işçiliği yaparak büyüttüğünü ifade eden Karadeniz, güreşten kazandıklarıyla hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de eğitimine devam ettiğini kaydetti.
Karadeniz, güreşte yerelde ve ülke çapındaki turnuvalara katılırken eğitimini de aksatmadığını dile getirerek, 1998'de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandığını, 2003'te buradan mezun olduktan sonra Çankırı Belediyesinde çalışmaya başladığını ifade etti.
Kulağında yaşadığı duyma problemi nedeniyle daha sonra İşitme Engelliler Şampiyonalarında mücadele ettiğini anlatan Karadeniz, "Sırasıyla 2008'de Ermenistan'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında birinci oldum. 2009'da Tayvan'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda olimpiyat, 2011'de Ermenistan'da İşitme Engelliler Avrupa, geçen yıl Bulgaristan'da İşitme Engelliler dünya şampiyonasında ikinci ve bu yıl Bulgaristan'da olimpiyat üçüncülüğüm var" diye konuştu.
- "Güreşle uğraşırken konuşmasını geliştirdi"
Kardeşi Seyfullah Karadeniz'le arkadaş gibi büyüdüklerini ve kardeşinin kendisinden etkilenerek küçük yaşta güreş yapmaya başladığını vurgulayan Karadeniz, doğuştan konuşma zorluğu çeken kardeşinin güreşle birlikte hayatındaki birçok şeyin değiştiğini belirtti.
Karadeniz, kardeşinin kendisiyle zaman geçirmeyi çok sevdiğine dikkati çekerek, "Ben güreşle uğraşırken o da benimle birlikte güreş sporu yapmaya başladı. Onunda bu alanda iyi olduğunu gördük. İlk başlarda çok az konuşurken güreş sporuyla uğraşırken konuşmasını geliştirdi" dedi.
Kardeşinin evlenmeye karar vermesinin ardından kendisinin devreye girerek onu baldızıyla tanıştırdığını belirten Seyfettin Karadeniz, "Kardeşimin spor alanındaki başarısı ardından onun mutlu bir aile kurmasına da ön ayak oldu. Seyfullah işitme engelliler dalında 5 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Bunun dışında olimpiyat üçüncülüğü, dünya ve Avrupa ikinciliği var. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası müsabakalarda yaklaşık 30 madalya kazandı. Ben de bugüne kadar yaklaşık 80 madalya elde ettim" şeklinde konuştu.
Baba İsmail Karadeniz de inşaatlarda çalışarak çocuklarını yetiştirdiğini dile getirerek, çocuklarının güreşte büyük başarılar elde etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Madalya koleksiyoncusu işitme engelli kardeşler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?