Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya Açıklaması

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 1 Mayıs Emek, Birlik ve Dayanışma Bayramı'nı Konya'da kutlama kararı aldıklarını bildirdi.

11.04.2015 12:07

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 1 Mayıs Emek, Birlik ve Dayanışma Bayramı'nı Konya'da kutlama kararı aldıklarını bildirdi.

Kaya, yazılı açıklamasında, 1 Mayıs'ta kaos arayışı içerisinde olanlar bulunduğunu belirtti. Bu tavrın her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Kaya, "Biz taşa toprağa kutsiyet atfeden değil insan unsuruna değer veren, meydanlarda neyin söyleneceğini önemseyen bir sendikayız" değerlendirmesinde bulundu.

1 Mayıs'ın emekçinin, emeğin, hakkın ve hukukun savunulduğu, meydanlarda dillendirildiği tarihi bir süreç olduğuna da değinen Kaya, 1 Mayıs'ı ilk önce sorunların tespiti ve tedavisi noktasında bir fırsat olarak gördüklerini belirtti.

Taksim'e "kutsiyet" yüklendiğini belirterek, bunu eleştiren Kaya, şunları kaydetti:

"Memur-Sen'in vizyonu ve misyonu bellidir. Memur-Sen'in olduğu yerde birlik, kardeşlik vardır, çatışma ve kaos yoktur. Her türlü çatışma ve kavgadan uzağız. Biz bağcıyla uğraşmak değil üzüm yemek istiyoruz. Meydanlara takılanlar birlik değil çatışma, uzlaşı değil kargaşa ortamı istiyorlar. Bu nedenle biz yine Memur-Sen olarak, öncülük ediyoruz, Taksim'in bir kutsiyetinin olmadığını, orada söylenecek olanların başka meydanlarda da söylenebileceğini haykırıyoruz. Çözüm Süreci'ne verilen desteğin göstergesi olarak geçen yıl 1 Mayıs'ı Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda kutlamıştık. Bu yıl ki 1 Mayıs'ı da kardeş sendikamız Hak-İş ile Konya'da, Mevlana şehrinde kutlama kararı aldık. Emekçinin ve emeğin hakkını haykırmak üzere Alaeddin Meydanı'nda buluşma kararı aldık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement