İstifa Eden Bakanlar İlk Kez Konuştu - Son Dakika
Güncel

İstifa Eden Bakanlar İlk Kez Konuştu

İstifa Eden Bakanlar İlk Kez Konuştu

İstifa eden bakanlardan Muammer Güler, "Aklanamazsam yokum" derken Zafer Çağlayan ise "Ben bir şey yapmadım" açıklamasında bulundu.

01.02.2014 17:30  Güncelleme: 07:36

Oğullarının 17 Aralık operasyonunda tutklanmasından sonra istifalarını veren İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mardin ve Mersin'e giderek ilk kez konuştular. Güler, aklanmadan karşınıza çıkmayacağım derken Zafer Çağlayan ise bir şey yapmadığını söyledi.

GÜLER MARDİN'DEYDİ

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, rüşvet yolsuzluk soruşturması kapsamında oğlu Barış Güler'in tutuklanması, kendisinin de bakanlıktan istifa etmesinin ardından ilk kez seçim bölgesi ve memleketi Mardin'e geldi. Havaalanında coşkulu şekilde karşılanan Güler, "Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır. Bende aklanmadan karşınıza bir daha çıkmayacağım." dedi.

''AKLANMADAN BİR DAHA KARŞINIZA ÇIKMAYACAĞIM''

Güler, kendisini karşılayan partililere yönelik yaptığı konuşmada, 42 yıllık meslek hayatı boyunca her türlü makamı gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"2011 seçimlerinde 2015 Haziran'ına kadar bana Mardin'i temsil yetkisini verdiniz. Bu süre içerisinde İçişleri Komisyonu olarak İçişleri Bakanı olarak, milletvekili olarak sizlere hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Burada size şerefimle, namusumla ifade ediyorum tek bir kanunsuz işim olmamış ve olmayacak. Bir yargı süreci devam ediyor. Bir şahsıma, iki aileme, üç meslek çevreme, görev yaptığım yerlerdeki insanlara ve en başta hemşehrilerime bana o yetkiyi veren Mardinlilere karşı aklanmadan yeniden kendilerinden bir talepte bulunmayacağım. Aklanmadan da bir daha sizin karşınıza çıkmayacağımı her türlü hesabı da vermeye hazır olduğumu burada açıkça söylüyorum."

''VEREMEYECEĞİM BİR HESAP YOK''

Güler, "Ben hesabımı veriyorum. Kanunen veremeyeceğim bir hesap yoktur. Ama şunu da bilin, yolsuzluk adı altında birbirinden farklı birçok şeyi bir araya getirilip siyaseti dizayn etme yollarını arayanlar da sağlam iradeyi, milli iradeyi karşılarında göreceklerdir. Bunun yolu seçimdir. Sandıktır, sizlerin ak oylarıdır. Sizlerin oyları ile seçilecek olan belediye başkanlarımızdır. Değerli kardeşlerim bizim referansımız millettir. Benim referansım hemşehrilerimin bu coşkusudur. Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır." dedi.

ÇAĞLAYAN MERSİN'DEYDİ

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan ve hakkındaki iddialar nedeniyle bakanlık görevinden istifa etmek zorunda kalan Zafer Çağlayan, partisinin Mersin'deki toplantısında konuştu.

"BAŞINIZI ÖNE EĞDİRECEK BİR ŞEY YAPMADIM"

Türkiye ve AK Parti hükümeti üzerinde oyunlar oynandığını öne süren Zafer Çağlayan, "Allah'tan başka kimseden korkmayan kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini, ne çalışanlarını ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinliler'in başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadı, yapmayacak" diye konuştu.

"BİZİ MİLLET GETİRDİ MİLLET GÖTÜRÜR"

"Kimin amacı ne olursa olsun kefenimizle çıkmış olduğumuz bu yoldan asla bizi geriye atmayacak" ifadelerini kullanan Çağlayan, "Gücünü milletten alan bir başbakanımız var. Millet bizi getirdi ancak bizi millet götürür" dedi.

Zafer Çağlayan'ın konuşmasından satırbaşları:

Gelişmiş bir Türkiye'den birileri rahatsız oldu. Türkiye'de elde etmiş olduğumuz başarılardan birileri rahatsız oldu. İstediler ki sürekli borç alan, kendi içine kapalı olan bir Türkiye olsun istediler. Türkiye kazanımlarından bir milimetre dahi geri gitmeyecektir. Türkiye faizleri düşürdü, insanlarımızın yaşam kalitesini artırdı. Biz milletimize hükmetmeye değil, sizlere hizmetkar olmaya geldik.

"HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLAN BİRİ YANLIŞ BİR ŞEY YAPAR MI?"

Bir hukuki süreç devam ediyor. Ben dahil olmak üzere bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun tezgahlanıyor. Bu kardeşiniz, 27 yıl sanayicilik yapmış, yokluğu görmüş ve yüzlerce insana burs vererek okutan, fabrikalar kuran, 13 yıl ATO başkanlığı yapmış, 20 yıldır kamuoyu önünde, basının önünde bir kardeşinizin asla gizli saklı bir işi olabilir mi?

"YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIM"

Sizlere çok net söylüyorum. 11 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş bir kardeşiniz olarak... Allah'tan başka kimseden korkmayan kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini, ne çalışanlarını ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinliler'in başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadı, yapmayacak.

Ben bu ülkede 27 yıl sanayicilik yaptım, şanla şerefle üç ayrı bakanlık yaptım. Geldim Mersin'de hizmet ettim.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstifa Eden Bakanlar İlk Kez Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • MURATT025: TAARRUZ GEÇTİ ARTIK SAVCI YOK BOL DEMEÇ VERİN AMA HESAPLAR MAHŞERE KALDI 33 2 Yanıtla
  • can: doymadılar soyguna devam hiç bir siyasi görüşüm yok ama hertürlü kıyaklık yapılmakta hiç bir ülkede hiç bir siyasette böle bir durum yok çok yazık ne pişkin yüzssüz insanlar bunlar 30 4 Yanıtla
  • İNCİ: BİR BABA DÜŞÜNÜN OĞLUNDAN HABERİ YOK.BİZDEN NASIL HABERİ OLSUN.YAHU GÜLSEM Mİ AĞLASAM MI.... 25 8 Yanıtla
  • kara: zaten yüzün yok insana bakmaya silivri kesin yerin bence. allah gözünüzü kara toprak doyursun . 31 1 Yanıtla
  • lokman şahin: bu sitede diğer siteler gibi hükümete karşı bir tavır sergileyen değersiz haberleri çok önemliymiş gibi yapıyor.. allah bilir yorumumu yayınlazmasınız ama seçimde yine AKP birinci gelecek..siz böyle çamur yaptığınız sürece bu ülkede AKP birinci gelecek.. ha illa iktidarmı olmak istiyorsunuz AKP gibi sizde çalışın hizmet edin en ucra köşedeki köye kadar hizmet götürün o zaman amacınıza ulaşırsınız.. Sanal alemde öyle çamur at iz kalsınla iktidar olunmaz.. rahmetli menderesine bu şekilde çamur atarak devirdiniz ama artık halk eski halk değil devir eski devir değil.. en uçtaki o beyenmediğiniz köylü bile sizden daha akıllı ve neyin ne olduğunu sizden daha çok iyi biliyor.. 4 27 Yanıtla
  • EKREM: IDAANMEYI HAZIRLAYAN SAVCILAR GOREVDEN ALINDI IDDANEMEDE YENILECEKMIS TABIKI AKLANIRSINIZAMA SAVCILARIN GOREVDEN ALINMASINDAN SONRA ACIKLAMA YAPMALARIDA COK MANIDAR 27 2 Yanıtla
  • M:SARITAŞ: Evet sevgili T.C. VATANDAŞLARIMIZ; Özellikle haklarında yolsuzluk ve rüşvet damgası olan bakanlar ne hikmetse olayın ardından bu günlerde açıklamalarda bulunuyor ve Hani derler ya olurda ortaya başka belgeler çıkmazsa aklanacağını ima edenler bir takım şeyleri görmezden geliyorlar ever sizler analarımızın ak sütü kadar aklanmışda olsanız, Bu saatten sonra siz ne yargıya ne adalete ne meclise ne millete hesap verin.SİZ KABİRDE RUHUNUZLA BAŞBAŞA KALDIĞINIZDA HESABINI ALLAH C.C. VERİNKİ,en azından vicdanlarınızı rahatlatın vicdanı olmayanın ne adalete nede millete vereceği hiç bir bedel yoktur. Aziz Karar Milletimindir. 28 0 Yanıtla
  • fiko: insan aynı gün demeçmi verir yahu biraz bekleyin savcı yeniden yazacakmış ona göre konuşun yanlış bişey söylemeyin belki ayağınıza dolanır gerçi sizler onada çare bulursunuz 24 3 Yanıtla
  • İHL Lİ ÖĞRETMEN: İnsanda utanma ar olmalı.Yüzsüzlüğün bu kadarına pes yani. 21 4 Yanıtla
  • erdem sabri: hadi diyelim alavera dalavera aklandın ya o görüntüler döviz dolu kasalar para sayma makinaları ses kayıtları allahtan korkun utanın intihar edin öbür dünyada nasıl aklanacaksınız 19 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement