Muğla Ticaret Borsası'ndan Ortak Çözüm Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Muğla Ticaret Borsası'ndan Ortak Çözüm Çağrısı

Muğla Ticaret Borsası\'ndan Ortak Çözüm Çağrısı

Muğla Ticaret Borsası'nın Geleneksel Yemeği, Milas Ticaret Odası Lokali'nde Verildi. İlgili Daire Müdürleri ile Oda Üyelerini Tanıştırma ve Kaynaştırmanın Yanında Sorunların Birlikte Ele Alınmasını Amaçlayan Yemeğe, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül...

24.08.2007 12:05

Muğla Ticaret Borsası'nın geleneksel yemeği, Milas Ticaret Odası Lokali'nde verildi. İlgili daire müdürleri ile oda üyelerini tanıştırma ve kaynaştırmanın yanında sorunların birlikte ele alınmasını amaçlayan yemeğe, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Çevre Müdürü Behlül

Şenyürek, SSK Müdürü İlhan Nebioğlu, Sanayi Ticaret Müdürü Haydar Öktem ve Tarım İl Müdürü Ünal Kiraz ve iş adamları katıldı.

Üreticilerin pek çok sorununun ortaya konup çözümlerin ele alındığı toplantıda ağırlıklı olarak zehirli bir atık olan zeytinyağı kara suyu tartışıldı.

Gece Ticaret Borsası Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Borsa'nın kurucu başkanı Hayati Nizamoğlu ve Borsa Meclis Başkanı Hasan Gökmen ile Genel Sekreter Hüseyin Akar'a kuruluşta geçen emekleri için Milas Kaymakamı Bahattin Atçı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaymakam Atçı, yaptığı konuşmada, toplantıyı düzenleyen Borsa Başkanı Hayati Nizamoğlu ile yemeğe ev sahipliği yapan Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru'ya teşekkür etti.

İlçenin tarım sektöründe önemli bir bölge olduğunu anlatan Atçı, şöyle konuştu: "Bu anlamda üreticinin bilinçlenmesi ve örgütlenmesi, bunun yanında bu tür toplantılarda fikir alış verişi sağlanması çok önemli. Zeytin karasuyu ile ilgili önemli toplantılar yaptık. Bilinçlenme ve bilgilendirme toplantılarına devam etmeliyiz. Tarımın geliştirilmesi ve üreticinin sorunlarının çözümünde üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız."

Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy da, Türkiye'nin AB'ne giriş sürecinde büyük değişim gerçekleştirildiğini vurgularken, "AB ile entegrasyonda sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. Muğla'da bu yapılıyor. Ticaret Borsası ve Ticaret Odaları ile bu anlamda işbirliği içindeyiz. Vergi Barışı Kanunu ile başlayan süreç devam ediyor. Birlikte yol aldık. Yeni dönemde aynı anlayış içinde birlikte yola devam edeceğiz" diye konuştu.

Çevre Müdürü Behlül Şenyürek de 30'a yakın zeytinyağı üreticisine 11'er milyar lira para cezası uygulandığını, karasu atığı için havuzlar yapılması ve ortaklaşa arıtma tesisine sahip olunması gerektiğini anlattı.

Borsa Başkanı Hayati Nizamoğlu da üreticilerin isteyerek çevreye zarar vermelerinin söz konusu olamayacağını belirterek, yetkilileri ortak çözüm üretmeye çağırdı. Nizamoğlu, uygulanan para cezalarının oldukça ağır olduğunu belirtirken, "Bunun çözüm olacağına da inanmıyoruz. Devlet milletle buluşmalı" dedi.

Borsa Başkanı Nizamoğlu da, oda çalışmaları ile ilgili odalarının 3.5 yıllık olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attıklarını, odayı kendi hizmet binasına kavuşturup ayrıca arsa sahibi yaptıklarını söyledi. Nizamoğlu, Muğla tarımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: "Muğla her ne kadar turizm merkezi olarak bilinse de önemli bir tarım merkezidir. Ancak Muğla'da tarımsal üretim hep gözardı edilmiştir. Pamuk üretimi bitme noktasına geldi. Gerekli önlem alınır, üretici desteklenir,

kolaylıklar sağlanırsa Muğla ülke ekonomisine turizmden kazandırdığından fazlasını tarımdan kazandırabilir."

(BT-AT-HO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla Ticaret Borsası'ndan Ortak Çözüm Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement