Ömer Tosun Brezilya'da Türkiye Turizmine Ayna Tuttu - Son Dakika
Güncel

Ömer Tosun Brezilya'da Türkiye Turizmine Ayna Tuttu

Ömer Tosun Brezilya\'da Türkiye Turizmine Ayna Tuttu

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölgenin masalsı güzelliğini, misafirlerine konfor ve lüksü harmanlayarak yaşatan "Museum Hotel"in sahibi Ömer Tosun, Türkiye'nin turizm elçisi olarak dünya çapında önemli çalışmalara imza atıyor.

25.08.2016 16:09  Güncelleme: 16:10

Kapadokya'nın en önemli tarihi oluşumu Uçhisar Kalesi'nin yamaçlarında, mimari dokusu ve yaşayan müze konseptiyle dikkat çeken, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölgenin masalsı güzelliğini, misafirlerine konfor ve lüksü harmanlayarak yaşatan "Museum Hotel"in sahibi Ömer Tosun, Türkiye'nin turizm elçisi olarak dünya çapında önemli çalışmalara imza atıyor.

Museum Hotel'in kurucusu ve Indigo Group'un Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan Ömer Tosun, Nevşehir ve Kayseri bölgesinin Brezilya Fahri Konsolosu ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Brezilya İş Konseyi Başkan Yardımcısı unvanlarıyla da Türkiye turizmi adına oldukça aktif rol alan ve önemli işlere imza atan bir isim…

Ömer Tosun'un Başkan Yardımcısı olarak yer aldığı DEİK Brezilya İş Konseyi, Brezilyalı turistlerin ülkemizi ziyaret etmeleri ve Türkiye'yi en iyi şekilde tanımaları adına, sektörü değerlendirerek, çitayı çok daha yukarılara taşımak için oldukça önemli çalışmaları hayata geçiriyor. Konsey, Türkiye'de bu sene yaşananlar doğrultusunda "DEİK Brezilya Turizm Gündemi" düzenleyerek, Ömer Tosun'un yönetiminde çok önemli bir toplantıya imza attı.

Brezilya'da Türkiye Sao Paulo Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıya, Brezilya'nın üst düzey acenteleri, dünyanın en önemli lüks turizm konsorsiyomu Virtuoso'nun Brezilya direktörü Robert van Rijsvergen, THY Brezilya ofisi üst düzey yetkilileri, DEİK Brezilya İş Konseyi Başkanı Mithat Cansız, Brezilya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Sao Paulo Başkonsolosu Mehmet Özgün Arman katıldı.

Bu sene ülkemizde yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimleri sonrasında uluslararası platformda oluşan Türkiye hakkındaki algılara değinen Ömer Tosun, özellikle son 10 yılda Brezilyalı turistler tarafından oldukça yoğun ilgi gören bir turizm ülkesi olduğumuzun altını çizdi. "Her şeye rağmen Türkiye turizminin gelecek planlarında hiçbir gerileme olmayacağını açıkça görmekteyiz. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi aynı yoğunlukla devam ediyor. Üstelik dünyanın en büyük ve en donanımlı havaalanının da 2017 yılında İstanbul'da hizmete girecek olması ülkemiz adına oldukça büyük katkılar sağlayacaktır." sözleriyle katılımcılara moral veren Ömer Tosun, toplantı boyunca bu yolda atılması gereken adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Tosun'un açıklamaları ve değerlendirmeleri üzerine bir süredir Türkiye adına kafalarında oluşan birçok soru işaretinin giderildiğini belirten Matuete Viagens'in Satış Müdürü Edson Jose; "Türkiye, müşteri memnuniyeti anlamında en etkili ülkelerden biri… Brezilya'daki seyahat acentelerinin her biri adeta Türkiye'nin birer turizm elçisi olarak çalışıyor. Her geçen yıl turizm alanında daha da öne çıkan Türkiye'nin en kısa zamanda aynı yoğun ilgiyi göreceğine inanıyoruz." dedi.

Brezilya'nın turizm açısından dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğuna işaret eden Ömer Tosun, "DEİK Brezilya Turizm Gündemi" toplantısıyla, Brezilya ile olan ilişkilerin daha da güçlendirildiğine ve son bir yılda uluslararası arenada Türkiye hakkında oluşan olumsuz algıların yoğunlukla giderildiğine işaret ederek, yaptığı açıklamalarıyla başta katılımcılar olmak üzere, tüm turizmcilere moral kaynağı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömer Tosun Brezilya'da Türkiye Turizmine Ayna Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement