Önce Türkiye'de Sonra 8 Ülkede Kalori Yaktıracak - Son Dakika
Güncel

Önce Türkiye'de Sonra 8 Ülkede Kalori Yaktıracak

Önce Türkiye\'de Sonra 8 Ülkede Kalori Yaktıracak

Özel formülü sayesinde kutu başına 200 kalori yaktırma özelliği ile Türkiye Gazlı İçecek Sektöründe bir ilke imza atan Aspire, satışa sunuldu.

13.02.2014 14:37  Güncelleme: 14:35

HEDEF; TÜRKİYE'DE ÜRETİM

Özel formülü sayesinde kutu başına 200 kalori yaktırma özelliği ile Türkiye Gazlı İçecek Sektörü'nde bir ilke imza atan Aspire, satışa sunuldu. Türkiye'de de üretim gerçekleştirmeyi ileri dönem hedeflerine alan marka, Türkiye üzerinden 8 ülkeye Aspire ihraç edecek

Türkiye Gazlı İçecek Sektörü'nün en yeni oyuncusu Aspire, bir kutusunda 200 kalori yaktırma özelliği ile pazara güçlü bir giriş yaptı. Dünya çapında büyüyen bir marka olan Aspire, Türkiye'de tüm Gratis Kişisel Bakım Marketleri'nde ve www.aspire.com.tr web sitesi üzerinden satışa sunuldu. İlk yıl için Türkiye'de 250 bin adetlik satış hedefi belirleyen marka, aynı zamanda Türkiye'den 8 ülkeye* ihracat gerçekleştirecek. Markanın 2017 yılı için belirlediği hedef ise Aspire'ın Türkiye'de üretilmesi.

Dünya çapında 10 ülkede** satışta olan Aspire, Türkiye'nin ardından Amerika, Almanya, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Macaristan, İsviçre ve Malta'nın yanı sıra Orta Doğu & Kuzey Afrika Ülkeleri'nde de satışa sunulacak.

Sahip olduğu özel içerikle metabolizmayı hızlandırarak kalori yaktıran ve yaban mersini aromasıyla hafif gazlı bir içecek olan Aspire, Türkiye Gazlı İçecek Pazarı'nda önemli bir boşluğu dolduracak. Bir kutusu 3,90 TL'den piyasaya sunulan Aspire, yeni bir segment yaratarak pazardan önemli bir pay almayı hedefliyor.

"Hedefimiz ihracatla birlikte 2 milyon adet seviyelerine ulaşmak"

Aspire markasını Türkiye'ye getiren CenSoy Gıda'nın Kurucu Ortağı Arif Cengiz, Türkiye'de yıllık gazlı içecek tüketiminin 2013 yılında 3,5 milyar litreyi aştığını, buna rağmen enerji içeceği ve meyveli maden sularının ardından pazara yenilikçi bir ürünün sunulmadığını belirtti. Cengiz şunları söyledi: "Türk toplumu genç nüfusun artmasıyla birlikte daha farklı içecek alternatifi arayışına girdi. Pazar hızlı büyümesini sürdürüyor. Ancak, nitelikli ve inovatif ürüne duyulan ihtiyaç bir hayli fazla olmasına rağmen, sektör aynı hızda alternatif ürün geliştirme konusunda yavaş kalıyor. Özellikle sağlıklı yaşam bilincinin her geçen gün artması, beraberinde sağlıklı yaşam içeceklerine olan talebin de artmasını sağlıyor. Aspire'ı tam da bu noktada, önemli bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak sunuyoruz."

Arif Cengiz ayrıca, "Türkiye'nin kişi başına düşen gazlı içecek tüketimi Avrupa'nın oldukça gerisinde kalsa da, hızlı büyüyen genç nüfus ve artan tüketim alışkanlığı, gazlı içecek sektörünü her geçen yıl ortalama yüzde 20 oranında büyütüyor. İçecek piyasasında en büyük payı alan gazlı içecekler, pazarın en çok tercih edilen ürünlerini temsil ediyor. Kolalı ürünler hariç gazlı içecek pazarının toplam büyüklüğü ise 1,5 milyar litrenin üzerine çıkarken, yine kolalı ürünler hariç gazlı içecek sektörünün 1,5 milyar liranın üzerinde bir ciro büyüklüğüne sahip olduğu tahmin ediliyor. Diğer taraftan Avrupa'da gazlı içecek tüketimi yıllık kişi başı ortalama 90 litreye yaklaşırken, Türkiye'de bu rakam 45 litre seviyesinde kalıyor. Bu da bize, önümüzde büyümek için pek çok yol ve fırsat olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Aspire markası ile önemli hedefleri olduğunu belirten Cengiz, "2014 yılında 250 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 2015 yılında bu hedefi iki katına çıkaracağız. 2016 yılında yaklaşık olarak Türkiye'deki 700 bin adetlik satış hedefimizin yanı sıra markayı Türkiye'den aralarında Kıbrıs, İran, Azerbaycan gibi ülkelerin de bulunduğu 8 ülkeye ihraç edeceğiz. İhracat hedeflerimizi ise; 2014'te 125 bin, 2015'te 500 bin, 2016'da ise 800 bin olarak belirledik" dedi.

Arif Cengiz markanın en önemli hedefinin ise 2017 yılında toplam satış ve ihracat rakamlarının 2 milyon adede ulaşması ile Türkiye'de üretime geçilmesi olduğunu belirtti.

Aspire markasının yaratıcısı ve Aspire Kurucu Ortağı Darren Linnell, ürünün İngiltere'de en çok perakende kanalı ile satıldığını, Türkiye'de de Gratis markasıyla yola çıkmanın doğru bir adım olduğunu söyledi. Markanın dünya çapında hızla yayıldığını ve yeniliğe açık, lezzete önem veren, sağlıklı yaşamaya özen gösteren, sporu bir hayat tarzı olarak benimsemiş herkesin Aspire'ı günlük hayatına dâhil ettiğini belirten Linnell, genç nüfus avantajı nedeniyle markanın Türkiye'de de kısa zamanda başarıya ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Önce Türkiye'de Sonra 8 Ülkede Kalori Yaktıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement