Özbekistan Andican Gençlik Orkestrası Bağcılar'da konser verdi - Son Dakika
Güncel

Özbekistan Andican Gençlik Orkestrası Bağcılar'da konser verdi

Bağcılar Belediyesi tarafından Türkiye-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin tesisinin 30. yılına ithafen Andican Gençlik Orkestrası konseri düzenlendi.

27.12.2022 10:54  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi tarafından Türkiye- Özbekistan diplomatik ilişkilerinin tesisinin 30. yılına ithafen Andican Gençlik Orkestrası konseri düzenlendi.

Etkinlik, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin katkılarıyla, Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Konser öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar ilçesinin Anadolu'daki bütün memleketlerin mozaiğini oluşturduğunu söyledi.

İlçede Rumeli, Balkanlar, Kazakistan ve Özbekistan kökenli vatandaşların da yaşaması dolayısıyla konseri önemsediklerini dile getiren Özdemir, "Genç bir orkestranın konserine genç bir belediye başkanı olarak ev sahipliği yapmak ayrıca bir mutluluk." dedi.

"Özbekistan'ın her zaman özel bir yeri var"

Özdemir, Türkiye ile Özbekistan'ın pek çok alanda iş birliği yaptığına işaret ederek, "Özbekistan'ın bir diğer önemli özelliği de İslam'ın altın çağının yaşandığı bir bölge olması. İmam Buhari, Maturidi ve Nakşibendi hazretleri gibi önemli ilim insanlarının ve Ali Kuşçu gibi bilim insanlarının yetiştiği bir coğrafya. Bu açıdan da bizim kalbimizde Özbekistan'ın her zaman özel bir yeri vardır. Bundan sonra da olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konserin öncesinde TÜRKSOY temsilcisi Sancar Mülazımoğlu ve Özbekistan Andican Vali Yardımcısı Marhabo Sattarova'nın da konuşma yaptığı etkinliğe Özbek asıllı vatandaşlar ve Bağcılar sakinleri ilgi gösterdi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Özbekistan Cumhuriyeti Andican Gençlik Senfoni Orkestrası, Özbek ve Türk eserlerin yanı sıra Türk dünyasından ezgileri ve dünya klasiklerinden seçme eserleri seslendirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in şef Akmalcan Sattarov'a çiçek takdim ettiği etkinlikte, katılımcılar sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in girişimiyle kurulan Özbekistan Cumhuriyeti Andican Gençlik Senfoni Orkestrası, koro sanatçıları, müzisyenler ve solistlerin de arasında yer aldığı genç sanatçılardan oluşuyor.

Özbekistan Andican Gençlik Orkestrası Bağcılar\'da konser verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan Andican Gençlik Orkestrası Bağcılar'da konser verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement