HÜDA PAR: PKK'nın Şiddeti Bu Kez HDP'yi Vurdu - Son Dakika
Güncel

HÜDA PAR: PKK'nın Şiddeti Bu Kez HDP'yi Vurdu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu" dedi.

04.11.2015 11:32  Güncelleme: 11:49

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonucuna ilişkin, "HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu. PKK'nın şiddet pratiği HDP'nin aleyhine oldu" dedi.

Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi. 7 Haziran'daki seçim ile 1 Kasım'daki seçim arasında büyük fark olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarını en iyi okuyup, bundan en iyi dersi çıkaran partilerden birinin AK Parti olduğunu, 5 ay gibi bir sürede 4,5 milyon oy artışı sağladığını belirtti.

Yapıcıoğlu, diğer yandan 1-2 milyon oy kaybeden partiler bulunduğunu, bu partilerdeki oy kaybının 7 Haziran seçim sonuçlarını siyaseten doğru okumadıklarından kaynaklandığına inandığını aktardı.

"BÖLGEDEKİ OY KAYBININ SEBEPLERİNDEN BİRİ..."

Muhalefet partilerinin ciddi anlamda oy kaybı yaşadığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, bunun sebepleriyle ilgili şöyle konuştu: "HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu. PKK'nın şiddet pratiği HDP'nin aleyhine oldu. Özellikle PKK ve HDP'ye yakın bazı ajanslar 'hendeklerin kazıldığı yerde oylar düşmedi, halk öz yönetime destek verdi' şeklinde haberler yapsa da bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çok agresif ve yapıcı olmayan muhalefet MHP ve HDP'ye de kaybettirdi."

DİYARBAKIR'DA ASILAN AFİŞ

" Türkiye'de ciddi anlamda muhalefet sorunu var. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almış bir partinin sonraki seçimde baraj altına düşmesi ciddi anlamda bazı siyasi sorunlar doğurabilir" diyen Yapıcıoğlu, yüzde 10 barajın kaldırılması gerektiğini savundu.

PKK'nın eylemlerinin ve şiddetinin HDP'ye oy kaybettirdiğini düşündüğünü dile getiren Yapıcıoğlu, seçim sonuçlarından bunun görülebileceğini anlattı.DBP'li Yenişehir Belediyesinin "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için bilboardlara astığı ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren çizimin yer aldığı afişe değinen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"HDP'nin bölgede oylarındaki düşüşün bir diğer nedeni de halkın değerleriyle ve halkın kutsallarıyla uğraşmaktır. Bilbordlara asılan karikatür yeterince yayılmadı. Halkın tamamı bu karikatürden haberdar olsaydı çok büyük ihtimalle HDP bugün Meclis'te olmayacak, barajın altında kalacaktı. Umarım bundan da ders çıkarıp, halkın kutsallarıyla uğraşmaktan vazgeçerler."

"KOALİSYON HÜKÜMETİ TÜRKİYE'YE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ"

Yapıcıoğlu, seçimde sandıklardan tek başına iktidarın çıktığını hatırlatarak, "Bugünkü konjonktürde Meclis'teki partiler birbirleriyle diyalog kurmayı bile beceremezken koalisyon hükümeti Türkiye'ye bir şey kazandırmaz. Tek başına bir partinin iktidara gelmesi, birkaç parti veya iki partinin koalisyonundan daha iyidir" şeklinde konuştu.

Bunun ekonomiye yansımalarının seçim akşamından itibaren görülmeye başladığını dile getiren Yapıcıoğlu, bunun aynı zamanda iktidara gelen partinin yükünü ve sorumluluğunu artırdığını aktardı.Yapıcıoğlu, "Eğer koalisyon olsaydı, koalisyon ortakları olumsuzlukların faturasını ortağına kesmeye ve hükümetin yaptığı başarılı icraatlardan da kendilerine pay çıkarmaya çalışırlardı" diye konuştu.

"TABANIMIZI SERBEST BIRAKTIK"

Ülkenin huzuru, gerginliğin daha fazla artmaması ve bölge üzerinde oynanan oyunları bozmak için seçimlere girmediklerini anlatan Yapıcıoğlu, bazı kesimlerin HÜDA PAR aleyhinde propaganda yaptığını öne sürdü.

"Tabanımızı serbest bıraktık. Bu serbestlik, sandığa gidip gitmeme, gittiğinde de istediği partiye oy verme ya da bir adaya destek verme şeklindeydi" ifadelerini kullanan Yapıcıoğlu, buna rağmen, "AK Parti lehine seçimden çekildiler" şeklinde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Yapıcıoğlu, parti tabanından bir bölümünün sandığa gittiğine, sandığa gitmeyenlerin de bulunduğuna işaret ederek, "Bunların bir kısmı AK Parti'ye destek vermiş olabilir. Muhtemelen de vermiştir. Ama AK Parti'nin dışındaki partilere de oy vermiş olanlar olmuştur. Dolayısıyla bunlar tamamen spekülatif haberlerdir. Bunları, belli bir amaçla veya bazı şeylerin psikolojik altyapısını hazırlamak için bilinçli bir şekilde yayılan haberler olarak değerlendiriyoruz." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

HDP'nin Çözüm Süreci'nde hiçbir zaman muhatap olduğunu söylemediğini ileri süren Yapıcıoğlu, HDP'nin Ankara, Kandil ve İmralı arasında postacılık görevi yaptığını belirttiğini, bu şekilde yürütülen bir sürecin başarıya ulaşma şansı olmadığına inandığını aktardı.Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Elinde silah olan kişinin hangi şartlarda silah bırakması konusunda onunla görüşürsünüz, onlarla müzakere de yaparsanız, hiçbir itirazımız olmaz. Fakat eğer mesele bütün olarak Kürt halkının talepleri veya onların meselelerinin çözülmesi ise sadece bir tek örgütü ve liderini muhatap alarak bu sorunları çözemezsiniz. Yapılması gereken yeni yol ve yöntemlerle Kürt halkının meşru taleplerinin, PKK'nın silah bırakması dahil hiçbir şartta bağlanmadan mutlaka çözülmesidir. Meşru taleplerinin yerine getirilmesi gerekir."Anadilde eğitim başta olmak üzere Kürtlerin taleplerinin verilmesi gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, seçimlerin ülkeye ve tüm İslam alemine huzur getirmesini diledi.

HÜDA PAR: PKK\'nın Şiddeti Bu Kez HDP\'yi Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HÜDA PAR: PKK'nın Şiddeti Bu Kez HDP'yi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • zaza muro: bari yalan konusma akpeye destek icin secime girmediniz 51 6 Yanıtla
  • dogru: akp secime gırmemenız ıcın sıze ne onerdı. 31 10 Yanıtla
    Batmanli: Girsek sana ne girmesek sana ne sen turkiyenin basina bela olmak icin size ne onerdiler... 1 0
  • zaza21: hem AKP yedestek ver gali ensariogluyla görüşmeler yap inkar et 18 11 Yanıtla
  • TÜRKGÜCÜ: vuranda bitirende birşey yok hdp mecliste sen nerdesin işidçi 22 4 Yanıtla
  • Millet: Kürtlerin tek düşmanı terör örgütü PKKdır. 17 7 Yanıtla
  • ...: her biji zekeriya yapıcıoğlu 1 13 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Hep derim çevremdekilere...bana akp yi mhp yi chp yi savunursanız hak vermesemde yinede dinlerim ama yanımda hudaparın adın agzınıza almayın savunmayın...halkına silah dogrultan çakallar HDP yi agzına almasın...sen kalk pkk yi bahane ederek ışide katıl orada ışidle birlikte kendi canından kanından kürdler kes dogra ve burada bize islamın şeriatın avukatı...şeytanlar ne zaman müslüman oldu insanlıgı savunur oldu... 9 1 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Sen önce kemirdigin kemigin kimin tarafından verildigini söyle...7 haziranda HDP nin baraj sorunu varken bagımsız olarak bölgeden seçime katıldınız...HDP barajı geçince erken seçimde NEDEN çekildiniz...?? 2 1 Yanıtla
  • yavuz: Pkk turkiyiyenin tamamina zarar veriyo 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement