Bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı"na katılan Müezzinoğlu, Türkiye'nin 2000'li yıllardan sonra sosyal politikalar alanında önemli gelişmelere imza attığını hatırlatarak, bu çalışmalar içerisinde en dikkat çeken hamlelerin başından sağlık sektörü geldiğini söyledi.
Bakanlığın sınır ötesi sağlık hizmetlerine değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Bugün sağlık hizmeti standartlarımız birçok gelişmiş ülkeyi yakaladı ve Türkiye artık dünyaya sağlık alanında örnek alınan bir model oldu. Sağlık sistemini geliştirmek isteyen ülkelerle ortak çalışmalar yürütüyor. Somali, Tunus, Fas, Yemen başta olmak üzere Pakistan, Sudan gibi birçok ülkeye sağlık hizmetleri götürüyor, tecrübe ve birikimlerimizi onlarla paylaşıyoruz. Bugün Kenyalı doktorlara acil vaka eğitim veren bir ülkeyiz. Güney Sudan'da anne çocuk sağlığının iyileştirilmesi için yardımcı oluyoruz. Bosna Hersek'te, Afganistan'da halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için projeler üretiyor ve uyguluyoruz. Kazakistan'daki doktorlara nöropati eğitimi veriyoruz. Amacımız ve hedefimiz, sağlık vizyonumuzu küresel boyuta taşımak, sağlık insan gücüne küresel katkıda bulunmaktır."
Türkiye'de sağlık eğitimi alarak mezun olan yabancı hekim sayısının yaklaşık 3 bin 500 olduğunu açıklayan Müezzinoğlu, söz konusu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye için birer gönüllü sağlık elçisi misyonunu üstlendiklerini belirtti.
Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Sayıları her geçen yıl artmasından memnuniyet duyduğumuz bu gönüllü sağlık elçilerimizi ülkemizde buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kurultaylar sayesinde sağlık elçilerimizin karşılıklı bilgi alış verişinde bulunma imkânı sağlanacak ve sağlık alanında karşılıklı tecrübe paylaşımı ve işbirliği imkânlarının temeli atılacaktır."
Son Dakika › Güncel › Sağlık İnsan Gücüne Küresel Katkı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?