Çin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üye ülkelerinin 24-29 Ağustos'ta terörle mücadele tatbikatı yapacağını açıkladı.
Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yang Yücün, "Barış Misyonu 2014" adlı tatbikatın, Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Curihı eğitim üssünde yapılacağını bildirdi.
Yang, yapılacak tatbikatın ŞİÖ çatısı altında yapılan beşinci çok uluslu tatbikat olduğunu, "üçüncü bir tarafı hedeflemediğini" vurguladı.
Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan'ın üye olduğu ŞİÖ'de Afganistan, Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan gözlemci ülke olarak bulunuyor. Türkiye ve Sri Lanka ise ŞİÖ'nün diyalog ortağı konumunda. - Pekin
Son Dakika › Güncel › Şanghay İşbirliği Örgütü Ağustosta Ortak Tatbikat Yapacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.