Sendika Başkanı, Şube Müdürlerini Milletvekiline Şikayet Etti - Son Dakika
Güncel

Sendika Başkanı, Şube Müdürlerini Milletvekiline Şikayet Etti

Sendika Başkanı, Şube Müdürlerini Milletvekiline Şikayet Etti

Erzurum'da, Memur- Sen'e bağlı Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin, eğitim sorunlarını gidermek yerine kendi aralarında çay partileri düzenlediklerini ileri sürdü.

07.09.2011 13:20

Erzurum'da, Memur- Sen'e bağlı Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin, eğitim sorunlarını gidermek yerine kendi aralarında çay partileri düzenlediklerini ileri sürdü. AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu'na eğitimde tespit ettikleri sorunları anlatan ve şube müdürlerini şikayet eden Şimşek, "Okul müdür ve yardımcılarına uygulanan rotasyonun, milli eğitim müdür, yardımcıları ve şube müdürlerine de getirilmesi şart" diye konuştu.

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, yeni eğitim- öğretim sezonu öncesi Eğitim-Bir-Sen Şubesi'ni ziyaret ederek, eğitimdeki eksiklikler ve sorunlar hakkında bilgi aldı. Şube Başkanı Zinnur Şimşek, öncelikle Kars'a atanan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'la ilgili sorunun giderilmesini talep etti. Yargı kararı ile Budak'ın yeniden göreve döneceğini anlatan Zinnur Şimşek, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle ilgili olarak, "Bunlar kurum içerisinde birbirlerine çay partilerine gidiyorlar. Biri gidiyor diğerinde 2 saat oturuyor. Sonra bir diğeri öbürüne gidiyor. Hiçbir sorumluluk duygusu yok. Heyecanları bitmiş. Okul müdür ve yardımcılarına uygulanan rotasyonun, milli eğitim müdür, yardımcıları ve şube müdürlerine de getirilmesi şart" diye konuştu.

Kaymakamların öğretmen ve müdür atamalarında hemşehricilik yaptığını ileri süren Şimşek, Erzurum'da eğitimden sorumlu vali yardımcısının yetkileri elinde tuttuğunu iddia ederek, "En küçük atamayı bile kendi yapıyor. Bazen kaymakamların yetki alanına müdahale ediyor. Kendisi bu konuda uyarılmalı. Bütün konuların tek elden halledilmesi demokrasiye aykırı bir şey" dedi.

Türkiye'de birleştirilmiş sınıf uygulamasının sadece Erzurum ve Şanlıurfa'da devam ettiğine dikkat çeken başkan Şimşek, bu uygulamaya bir an evvel son verilmesini istedi. Köy okullarında öğretmenlerin lojman sıkıntısının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Erzurum'a atanan bir öğretmenin 4 yıl görevde kalması gerekiyor. Ancak öğretmen eş yüzünden veya mazeret göstererek 1- 2 yıl içinde ayrılıyor. Sendika olarak bizim talebimiz Doğu'da çalışan öğretmenlere sağlık bakanlığında olduğu gibi ek tazminat ödensin" diye konuştu.

EKSİKLİKLERİ DUYMAK BİZİM İÇİN SIKINTI DEĞİL

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Zinnur Şimşek'in anlattıklarını dinleyerek not alan Milletvekili Yavilioğlu ise "Eksiklikleri duymak bizim için sıkıntı değil. Şikayetlerin önemli bir kısmını idari konular oluşturuyor. Biz de bu sorunların çözümü için gerekli çalışmayı yapacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendika Başkanı, Şube Müdürlerini Milletvekiline Şikayet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement