ŞIRNAK'TA ŞEHİDİN İSMİ KÜTÜPHANEYE, AMPUTE MİLLİ SPORCUNUN İSMİ DE ÇOCUK VE OYUN SALONUNA VERİLDİ - Son Dakika
Güncel

ŞIRNAK'TA ŞEHİDİN İSMİ KÜTÜPHANEYE, AMPUTE MİLLİ SPORCUNUN İSMİ DE ÇOCUK VE OYUN SALONUNA VERİLDİ

ŞIRNAK'ta yapılan kütüphaneye 25 Ağustos 2007'de PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi'nin, çocuk ve oyun salonuna da Ampute Milli Takımı oyuncusu Şırnaklı Kemal Güleş'in adı verildi.

03.02.2023 15:09  Güncelleme: 15:18

ŞIRNAK'ta yapılan kütüphaneye 25 Ağustos 2007'de PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi'nin, çocuk ve oyun salonuna da Ampute Milli Takımı oyuncusu Şırnaklı Kemal Güleş'in adı verildi.

Şırnak Engelli, Yaşlı ve Yetim Derneği tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yapılan kütüphane ve çocuk oyun salonunun açılışı yapıldı. Kütüphaneye, 25 Ağustos 2007'de PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi'nin, çocuk ve oyun salonuna da Ampute Milli Takımı oyuncusu Şırnaklı Kemal Güleş'in adı verildi. Açılışa Vali Osman Bilgin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Abdülkadir Eren, Engelli, Yaşlı ve Yetim Derneği Başkanı Bişenk Fatma Acar, Şehit Ali Çiftçi'nin babası Arif Çiftçi, Ampute Milli Takımı Oyuncusu Kemal Güleş'in annesi Fehime Güleş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nezir Tatar ve birçok kişi katıldı. Açılışla kütüphanenin içini dolaşan katılımcılar, daha sonra spor salonunda incelemelerde bulundu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile Vali Osman Bilgin bir süre masa tenisi oynadı.

Şırnak Engelli, Yaşlı ve Yetim Derneği Başkanı Bişenk Fatma Acar, hem buruk hem de sevinçle açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Ne yazık ki ilimizde birçok kez, canımızı, evlatlarımızı kaybettik. Evlerimiz yıkıldı canlarımız gitti. Binlerce şehitlerimiz oldu, ama hiçbir zaman bizim devlet, toprak ve bayrak sevgimizi hiç kimse yenemedi. Allah'ın izniyle de yenemeyecektir. Hem buruk hem sevinçli bir günde buradayız' dedi.

'ŞIRNAK, EMPERYALİST GÜÇLERİN OYUNCAĞI OLMADI'

Vali Osman Bilgin ise Şırnak'ın, gelecek 20 yılın parlayan yıldızı olan bir il olduğunu söyleyerek, kentin emperyalist güçlerin oyuncağı olmadığını söyledi. Vali Bilgin, 'Şırnak, bugün İçişleri Bakanı'mızın da özellikle basın açıklamalarında belirttiği gibi bizi yani hilalin temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, bu yüce devleti, yüce milleti kendi emelleri için kontrol altına almaya çalışan emperyalist güçlerin oyuncağı olmadı. Tabii ki burada çok acılarımız var. O acıları da unutmayacağız. Çünkü geçmişi unutan gelecek inşa edemez. Tabii ki burada Ali Çiftçi gibi şehitlerimiz hatta ve hatta isimsiz, ismi olmayan Güçlükonak'ından İdil'ine, Silopi'sinden Beytüşşebap'ına daha adı konulmayan anne karnında olan, anne karnından o doğduğu gün, gözlerini dünyaya açtığı gün katledilen bir sürü isimsiz şehitlerimiz ile ülkemiz, ilimiz şunu gösterdi; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Ezanlar dinmeyecek, bayraklar inemeyecek' ifadelerini kullandı. (DHA)

ŞIRNAK\'TA ŞEHİDİN İSMİ KÜTÜPHANEYE, AMPUTE MİLLİ SPORCUNUN İSMİ DE ÇOCUK VE OYUN SALONUNA VERİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞIRNAK'TA ŞEHİDİN İSMİ KÜTÜPHANEYE, AMPUTE MİLLİ SPORCUNUN İSMİ DE ÇOCUK VE OYUN SALONUNA VERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement