Sivas Bakan Eroğlu Bakanlık Kasasına Vasiyet Bırakacak - Son Dakika
Güncel

Sivas Bakan Eroğlu Bakanlık Kasasına Vasiyet Bırakacak

Bakan Eroğlu bakanlık kasasına vasiyet bırakacak (2)DÜŞEN HELİKOPTER HAKKINDA KONUŞTUOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Banaz'daki temel atma töreninin ardından, Uşak Valisi Ahmet Okur'u makamında ziyaret etti.

10.03.2017 17:28

Bakan Eroğlu bakanlık kasasına vasiyet bırakacak (2)

DÜŞEN HELİKOPTER HAKKINDA KONUŞTU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Banaz'daki temel atma töreninin ardından, Uşak Valisi Ahmet Okur'u makamında ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, bakanlığının yatırımları hakkında bilgiler vererek, referandum sürecine değindi. İstanbul'da düşen helikopter kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu, "İstanbul'da meydana gelen helikopter kazasına üzüldük. Bize gelen bilgi 5 kişinin hayatını kaybettiği yönünde. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Ne için nasıl düştü, henüz bilgi gelmedi" dedi.

ORMAN TEŞKİLATININ YATIRIMI 15 MİLYON OLACAK

Hükümetleri döneminde Uşak'a 6 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirildiğini, bunun 600 milyon TL'sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu yıl orman teşkilatının yatırımı 15 milyon TL olacak. Uşak'a yeni yatırımları müjdelemek için geldik. Uşak'ta Bozkuş, İkisaray, Kılcan Köyleri ve Uşak Havalimanı 1. Kısım, Yeşildere Köyü ve Bölme Beldesi 2. Kısım taşkın koruma tesislerinin temeli atılacak. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Uşak ve Banaz ilçesinde orman yolları, ağaçlandırma ve mesire yerleri tesis edilecek. Ege Bölgesi'ni kapsayan bakanlığımızca hazırlanan EGEGEP projesi kapsamında bölgeye 27 milyar 985 milyon TL yatırım yapılacak. Ege Gelişim Projesi'ni 2019'da projeyi bitireceğiz. Proje kapsamında 139 tesisi Uşak'a kazandıracağız. 530 bin dekar alanda orman çalışması ile 68 milyon fidan toprakla buluşacak. Uşak'ta 53 köyde gelir getirici tür ormanlar kurulacak. 3 bin 367 aileye de 22 milyon TL hibe kredi verilecek. Şu anda bakanlığımızca Uşak Tabiat Turizmi Mastır Planı hazırlandı. Bu plan çerçevesinde Uşak'taki tüm güzellikleri tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Uşak'ı ormanı, tarihi güzelliklerinin yanı sıra tabiat ve doğa turizmi ile ön plana çıkaracağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasından sonra Türkiye'de iki başlılığın ortadan kalkacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Türkiye'nin geçmişte çok şey kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "16 Nisan şanlı, kahraman milletimizin önündeki en büyük fırsattır ve bir dönüm noktasıdır. Ekonomik krizlere, çok başlılığa, siyasi krizlere izin vermemek için sandıkta 'evet' oyu kullanacağız. Bizler referandumla ilgili çalışmalarımıza başladık. Ben şu ana kadar 22 ilde program yaptım. 20 Ocak'tan bu yana 2 milyar TL değerinde 168 tesisi hizmete açtık. Aziz milletimiz zaten çalışmaları görüyor. Gittiğim her yerde tüm yerleşim yerleri ayaktaydı. Halkın coşkusu çok fazla. Vatandaşlar anayasa değişikliği konusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi anlamış. Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi okumuşlar. Kılıçdaroğlu, 'Başbakanla Cumhurbaşkanı farklı partilerden olursa büyük kavga olacak' diyor. Biz bu kavgayı bitirmek için bu değişikliğe gidiyoruz."

İsmet İnönü döneminden bahseden İnönü ile dönemin başbakanı arasında çıkan kavgada yüzde 110 devalüasyon yaşandığını söyleyen Bakan Eroğlu, "Necdet Sezer ile Bülent Ecevit döneminde anayasa kitabının fırlatılması 22 bankayı batırdı ve onun faturasını biz ödedik. Özal ile Yıldırım Akbulut'un araları açıldı, millet kaybetti. Rahmetli Demirel'le Çiller arasında kavga oldu. Cumhurbaşkanı yetkileri şu anda zaten sınırsız, yeni sistemde cumhurbaşkanlarına sorumluluk geliyor. 93 yılda 65 hükümet kurulmuş bir hükümetlerin ömrü ortalama 17 ay. Türkiye için yeni sistem elzemdir, şarttır. Geç bile kalınmıştır. Biz milletimize güveniyoruz. 16 Nisan'da evet oyları ile Türkiye'de güzel bir gün doğacak" dedi.

Sivas Bakan Eroğlu Bakanlık Kasasına Vasiyet Bırakacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Bakan Eroğlu Bakanlık Kasasına Vasiyet Bırakacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement