Sivil Toplumdan Yerel Yönetimlere Katkı - Son Dakika
Güncel

Sivil Toplumdan Yerel Yönetimlere Katkı

Sivil Toplumdan Yerel Yönetimlere Katkı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ve Bursa Kent Konseyi'nin katkılarıyla 'Stratejik Yerel Yönetişim Projesi' toplantısı düzenlendi.

07.06.2013 10:37

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ve Bursa Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Stratejik Yerel Yönetişim Projesi' toplantısında, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerinde halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile kent konseylerinin karar almadaki işlevi konuşuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Stratejik Yerel Yönetişim Projesi' toplantısında, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerinde halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile kent konseylerinin karar almadaki işlevi konuşuldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla, VNG International (Hollanda) liderliğindeki TEPAV, WYG International, WYG Türkiye ve Habitat için Gençlik Derneği ortaklığında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin Bursa'da düzenlenen üçüncü ortak toplantısı yapıldı. Programa, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altun, Bursa Kent Konseyi (BKK) Genel Sekreteri Enes Keskin, Hollanda Belediyeler Birliği Temsilcisi Nicolas Haezebrouck, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Takım Lideri Sadun Emrealp, belediye bürokratları, Sakarya, İstanbul Büyükşehir ve İstanbul Bahçelievler'den gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, sorumluluğunu üstlendikleri Bursa'da yaşam kalitesinin en üst noktaya çıkarmak adına hizmet ettiklerini söyledi. Şehir için alınan tüm kararlarda ortak aklın egemen olduğunu belirten Ödünç, halkın beklentilerini yerine getirmenin öncelikleri olduğunu ifade etti. Tüm şehir dinamikleriyle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Ödünç, başta Valilik olmak üzere tüm kurumlarla ortak faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

BKK Genel Sekreteri Enes Keskin ise, projenin bir yıldır devam ettiğini, karar alma mekanizmalarına halkın katılımı amacıyla kent konseylerinin güçlendirilmesi ana başlığını ele aldıklarını dile getirdi. Kent konseylerinin Türkiye'de 2009 yılında ivme kazandığını, ancak henüz ne olduğuna dair bir fikir birliği sağlanamadığını anlatan Keskin, kent konseylerinin vatandaşın lobisi olduğunu söyledi. Bu yüzden güçlendirilmeye çalışıldığını ve bireylerin desteklerinin önemsendiğini belirten Keskin, konuklara Bursa Kent Konseyi hakkında da bilgi verdi.

Hollanda Belediyeler Birliği Temsilcisi Nicolas Haezebrouck, 2011 yılında başlatılan projenin, yerel yönetimlere katılımı geliştirmek adına 3 yol amaçladığını söyledi. Stratejik planlama kapasitesi, kent konseylerinin artan etkinliği, katılımcıların karar verme türünün artması başlıklarını anlatan Haezebrouck, vatandaşlara yüksek kalitede hizmet sunan demokratik modern yerel yönetimleri önemsediklerini hatırlattı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise, kamu yönetimlerinde temel amacın topluma sağlık, huzur ve mutluluk sağlamak olduğunu ifade etti. Yönetimlere düşen görevin ise temel amaca hizmet eden işleri tesis etmek olduğunu anlatan Eren, en önemlisinin de halkın yönetime katılması olduğunu dile getirdi. Hizmet sunanların bilgi ve hesap verebilmesi gerektiğini söyleyen Eren, seminerin ana konularından birinin de bu yolların araştırılması olduğuna değindi.

Konuşmaların ardından paralel oturumlara geçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sivil Toplumdan Yerel Yönetimlere Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement