STK'lar Hep Bir Ağızdan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

STK'lar Hep Bir Ağızdan Saldırıyı Kınadı

STK\'lar Hep Bir Ağızdan Saldırıyı Kınadı

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları ve kurumlardan Suruç'taki katliama ilişkin kınamalar dün de sürdü.

22.07.2015 11:39

Şanlıurfa'daki Sivil Toplum Kuruşları Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezine yapılan bombalı saldırı kınadı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan grup burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur Sendikaları Konfederasyonu ( Memur-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, "Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır" dedi.

Olayların tüm ülkenin huzur ortamını ve Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı söyleyen Coşkun, "Ülkemize yönelik tür provokasyonlarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir. Ortadoğu halklarının kaderi haline getirilen kan ve gözyaşı sistematik bir şekilde Türkiye içine çekilmeye çalışılıyor. Mübarek Ramazan ayı içinde Kobani'de patlatılan canlı bomba saldırısı nasıl bir açık terörizm idiyse, bu saldırı da açık bir terörist eylemdir. Yapan, yaptıran, bağlantıları olan, destek olan, faydalanan kim varsa lanetliyoruz. İnsan hayatının bu kadar ucuzladığı topraklarda nefes almanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladık. Şanlıurfa'nın tüm hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların kan ihtiyaçlarını karşılamak için hemşerilerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

'GÜN SUÇLAMA DEĞİL, SORUMLULUK ALMA GÜNÜDÜR'

Küresel bir senaryo ile karşı karşıya olduklarını ve bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıdıklarını söyleyen Coşkun, "Uyarıyoruz; amacınıza asla ulaşamamacasınız. Basiret sahibi bu millet size bu fırsatı vermeyecek ve oyunu bozacaktır. Bugün suçlama değil, sorumluluk alma; yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir" söyleyen Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa'daki STK'lar olarak, kimden gelirse gelsin, zalimin karşısında, mazlum ve mağdurun yanında olduğumuzu ifade ediyor; saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

DOĞU BATI KARDEŞLİK PLATFORMU

Doğu Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekreteryası Abdullah Göçmez de Suruç katliamını kınadı. Göçmez açıklamasında olayda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulunurken şu sözlerine yer verdi. "Terör, vahşettir kimden, nereden nasıl gelirse gelsin karşı durulmalı ve kınanmalıdır. Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği gerek ekonomik gerekse barış ve huzur ortamı bazı çevreler tarafından hiç hoş karşılanmamaktadır. İşte bu huzur ve barış ortamından rahatsız olan çevreler şiddet ve terörle bu ortamı bozmak istiyorlar. Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, gönül coğrafyamız Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı aşikarene bir şekilde gün gibi ortadadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarihte dâhil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek ferasete sahiptir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmemeli ve gelmeyecektir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır.

Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız. Bir üst akıl Türkiye'yi Suriye'ye çevirme planını devreye sokmuş bulunuyorlar. Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi biliyor ve uyarıyoruz: Bugün birbirimizi suçlama değil, sorumluluk alarak kenetlenme zamanıdır. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir.

Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha bu oyunları boşa çıkaracağız. Bu tür katliamların, halkımızın birlik ve beraberliğine, ülkenin huzuruna kast etmeye yönelik olduğunu biliyor, tüm halkımızı sağduyulu davranmaya ve böylesi şer güçlerin kirli oyunlarına kanmamaya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, bu zor günde kardeşliğimizi daha da pekiştirmek daha fazla kenetlenmek el ele ve gönül gönüle vererek terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir."

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Harran Üniversitesi senatosu ise kınama mesajında şu ifadelerini kullandı: "Şanlıurfa'mızın Suruç ilçe merkezinde 20.07.2015 Pazartesi günü meydana gelen menfur saldırıda öğrencilerimizin de içinde olduğu onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda masum insanımız yaralanmıştır.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan bu ve benzeri saldırıları şiddetle kınıyor; hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HUKUKÇULAR DERNEĞİ İL TEMSİLCİLİĞİ

Hukukçular Derneği İl Temsilciliği adına basın açıklaması yapan Avukat Ömer Avcı ise "Suruç'ta meydana gelen saldırı, milletin bağrında büyük bir yara açmıştır. Yaşanan olay, Ülkemizdeki kardeşlik ortamına, birlikte yaşama kültürüne karşı olanların tezgâhladığı ve hedefi demokratik haklarını kullanan o masum insanların yanında, tüm ülke fertleridir.

Bu ülkede yaşayan herkes, devlet güvencesi altındadır. Devlet, "insan hakları hukukunun" bir gereği olarak, vatandaşını bu tip toplumsal eylem ve saldırılara karşı korumakla mükelleftir. Aynı çerçevede bu konudaki failleri bulmak ve cezalandırmakla yükümlüdür.

Olay aydınlatılmalı ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu konuda taviz verilmeden bu hain saldırının tüm yönleri ortaya konmalıdır. Bu süreçte de tüm herkesin kendi üzerine düşen sağduyulu yaklaşımını sürdürmesi elzemdir.

Bu olayı yapanları lanetliyor ve esefle kınıyoruz.

Bu açıklamamız vesilesiyle, Suruç'ta gerçekleşen, alçak ve hain saldırı neticesinde, vefat eden yurttaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralılara da şifa dilemekteyiz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel STK'lar Hep Bir Ağızdan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement