Suudi Arabistan İsrail'i Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan İsrail'i Tehdit Etti

Suudi Arabistan İsrail\'i Tehdit Etti

Ortadoğu'da sular ısınıyor. Suudi Arabistan İsrail'i tehdit etti. Mısır da İsrail sınırına yığınak yapmaya başladı.

10.08.2012 11:05  Güncelleme: 12:11

Suudi Arabistan yönetimi sürpriz bir çıkışla İsrail'e rest çekti. Suudi arabistan 'İran'a saldırma amacıyla hava sahasından geçecek herhangi bir İsrail uçağının vurulacağını' belirtti. Ayrıca Mısır da İsrail sınırına askeri sevkiyat yapmaya başladı.

SUUDİ TEHTİDİ İSRAİL'E AMERİKA ELİYLE İLETİLDİ

İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre İsrailli üst düzey yetkililer tehditin ABD tarafından iletilmesini manidar buldu.

Yetkililere göre, ABD mesajı verirken İsrail'i tek başına operasyon düzenlemekten vazgeçirmeye çalışıyor. Bazı kaynaklara göre ise Amerikan malı uçakları kullanan Suudi Arabistan, İran'a saldırı ancak ABD'yle koordinasyon içerisinde gerçekleştirilirse İsrail uçaklarının sorunsuz bir şekilde hava sahasından geçmesine izin verecek.

ABD'de yayınlanan New York Times gazetesi ise İsrail'in tek taraflı olarak saldırı kararı alması durumunda Ürdün ya da Irak üzerinden operasyonun rotasını çizeceğini öne sürmüştü. Yedioth Ahronot'un iddiası karşısında bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ABD tarafından İsrail makamlarına böyle bir mesajın iletilmediğini öne sürdü. İddiayı yalanlayan Barak gene de "Suudi Arabistan kendi anlayışı çerçevesinde hareket eden egemen bir devlettir" hatırlatmasını yaptı.

MISIR SINIRA YIĞINAK YAPIYOR

Mısır-İsrail - Filistin sınırındaki Mısır karakoluna 'kimliği belirsiz' kişilerce düzenlenen saldırıda 16 Mısır askerinin öldürülmesi yeni bir Arap-İsrail savaşı senaryolarını gündeme getirirken Kahire'nin dün attığı bir adım, bu yöndeki olasılığı güçlendirdi.

Mısır güvenlik güçlerinin saldırının gerçekleştiği Sina'da operasyonları devam ederken, orduya ait tanklar 32 yıl aradan sonra İsrail sınırına çok yakın bölgelerde konuşlandı. 'Sina yarımadasını silahlı saldırganlardan temizlemek' amacıyla yürütülen askeri operasyonlar çerçevesinde Mısır ordusuna ait 50 tank ve zırhlı araçtan oluşan askeri konvoy Sina'nın kuzeyindeki El Ariş kentinde toplanmaya başladı.

Mısır tanklarının Camp David Anlaşması'ndan bu yana ilk defa İsrail sınırına 3-4 kilometre uzaklıkta, sınırın Mısır tarafında güvenliği sağlamak için bulunuyor. Dahası dün sabah saatlerinden itibaren İsrail sınırına çok yakın olan El Ariş'te polise ait kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Olayın ardından çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Ancak söz konusu silahlı kişilerin kim oldukları konusunda yine bir bilgi yok.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan İsrail'i Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement