Taksim'de Atatürk'ü Anma Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Taksim'de Atatürk'ü Anma Yürüyüşü

Taksim\'de Atatürk\'ü Anma Yürüyüşü

İstanbul Valiliği'nin himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü" Taksim Meydanı'nda sona erdi.

22.05.2011 12:55

İstanbul Valiliği'nin himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü" Taksim Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşe katılan yüzlerce öğrenci, Türk bayrakları ve çeşitli müzik aletleri ile birlikte renkli görüntüler oluşturdular.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasından gelen yüzlerce öğrenci, öğretmenleri ve velilerle birlikte saat 10. 00 sıralarında Dolmabahçe Sarayı ve Şişli Atatürk evinin önünde toplandı. Öğrenciler, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi bando takımı öncülüğünde bando, yöresel halk oyunları ekipleri ve okulların spor takımlarının da eşliğiyle Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Türk bayraklar taşıyan öğrenciler, gerek kıyafet gerekse çaldıkları enstrümanlarla renkli görüntüler oluşturdular. Yürüyüşü ilgiyle izleyen bazı turistler fotoğraf çektiler.

ATATÜRK'ÜN BAŞLATTIĞI YÜRÜYÜŞ BİZİMKİ KADAR KOLAY DEĞİLDİ

İstanbul Vali Yardımcıları Celalettin Yüksel ile Ali Bakoğlu, İstanbul İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Özkaya'nın da katıldığı yürüyüş Taksim Meydanı'nda son buldu. Burada halk oyunu gösterisinin ardından Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, "Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığında büyük bir yürüyüşü başlattığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız yürüyüş kadar kolay bir yürüyüş değildi. Zorlu bir yürüyüştü. Güçlükle yokluklar içerisinde kurtuluşa, bağımsızlığa doğru bir yürüyüştü. Bunun birinci etabı İzmir'de tamamlandı. ve bağımsızlığımıza kavuşmuş olduk. Büyük önder Atatürk ileriye gören devlet adamı sıfatıyla bundan sonraki adımın cumhuriyet olacağını, bundan sonraki yürüyüşün sonsuzluğu kadar devam edecek bağımsız Türkiye Cumhuriyet olacağını biliyor ve işaret ediyordu. Yine ileri görüşlülüğüyle Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti. Zira Cumhuriyet sizlerle sağlam ve güvenli adımlarla sonsuza kadar devam edecektir. ve gençleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yine yetiştireceği gençlerimizle Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Sevgili gençler Atatürk'ü sizlere güvendiği gibi bizler de sizlere güveniyoruz. Cumhuriyetinize sahip çıkacak bugünkünden daha ileri götüreceksiniz. "

TRAFİK ALTERNATİF YOLLARA VERİLDİ

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na kadar yapılan "Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü" nedeniyle saat 08. 00'den itibaren etkinliğin bitimine kadar Halaskargazi, Cumhuriyet, Gümüşsuyu, Mete, Sıraselviler, Kadırgalar ve Küçükçiftlik caddeleri kademeli olarak trafiğe kapatıldı. - İstanbul/ Beyoglu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de Atatürk'ü Anma Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement