TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi 14'üncü Genel Kurulu dolayısıyla Bakü'de bulunan Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı Wan Muhamad Noor Matha ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra küresel konular ele alındı. Kurtulmuş, Türkiye ve Tayland arasındaki ikili ticaret hacminin artırılması gerektiğini ifade ederken, Matha ise parlamentolar arası dostluk gruplarının daha fazla etkileşim içinde olmasını istediklerini belirtti.

22.02.2024 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı Wan Muhamad Noor Matha ile bir araya geldi.

Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14'üncü Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Bakü'deki temaslarını sürdürüyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ikili temasları kapsamında, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı Wan Muhamad Noor Matha ile görüştü.

Görüşmede, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra küresel konular ele alındı.

Türkiye ve Tayland arasındaki ikili ticaret hacminin artırılması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin ciddi potansiyelinin bulunduğu savunma sanayisinde çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Wan Muhamad Noor Matha ise ikili ilişkilerin geldiği noktadan memnun olduklarını, Türkiye-Tayland arasındaki ticaret hacminin artırılmasını arzu ettiklerini belirterek parlamentolar arası dostluk gruplarının daha fazla etkileşim içinde olmasını istediklerini de dile getirdi.

Görüşmede, Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Türkiye- Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Tayland Krallığı Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement