Tgc'den Adliye Önünde Açıklama... - Son Dakika
Güncel

Tgc'den Adliye Önünde Açıklama...

Tgc\'den Adliye Önünde Açıklama...

* TGC Başkanı Turgay Olcayto,"Türkiye'de basına yapılan muamele iyi değil. Bundan acil olarak geri dönülmesi lazım. Türkiye'nin iyiliği için de bu gerekiyor"Haber - Kamera: Serpil KIRKESER / İstanbul DHATürkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri tarihlerde "Terör Örgütü PKK'nın propagandasını" yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ve soruşturma için ifadeye çağrılan gazetecilere için basın açıklaması yaptı.

27.06.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* TGC Başkanı Turgay Olcayto,

" Türkiye'de basına yapılan muamele iyi değil. Bundan acil olarak geri dönülmesi lazım. Türkiye'nin iyiliği için de bu gerekiyor"

Haber - Kamera: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri tarihlerde "Terör Örgütü PKK'nın propagandasını" yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ve soruşturma için ifadeye çağrılan gazetecilere için basın açıklaması yaptı.

TGC üyeleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda sabah biraraya geldi. TGC Başkanı Turgay Olcayto, soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan meslektaşlarıyla dayanışmak için adliyeye geldiklerini söyleyerek, "Umarız ilk tutuklanmalardan büyük bir ders alınmıştır. Türkiye'de basına yapılan muamele iyi değil. Bundan acil olarak geri dönülmesi lazım. Türkiye'nin iyiliği için de bu gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE ARTIK GAZETECİLİK AVCILIĞI BAŞLADI"

Basın Konseyi Genel Sekreteri Zeynel Lüle de "Türkiye'de artık gazetecilik avcılığı başladı. Gazeteci avı her gün yaşanıyor. Biz içerideki arkadaşlarımızın dışarı çıkmasını talep ederken, başka arkadaşlarımızın içeri girmesinden endişe duyuyoruz. Bugün yaşanan ortam resmen üçüncü dünya ülkesinde yaşanan bir ortam. Demokrasiyle yönetilmeyen ülkelerde yaşanan bir ortamdır. Ülkemizin biran evvel demokrasiye dönmesini ve çağdaş ülkeler arasında yerini almasını diliyoruz. Biran evvel içerideki arkadaşlarımızın hepsinin gazetecilikten tutuklanan arkadaşlarımızın hepsini bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

YARKADAŞ: DÜŞÜNCEYİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ENGELLENMESİ, TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ ENGELLENMESİDİR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da yaptığı açıklamada, "İnsanlar sadece ve sadece düşüncelerini ifade ettikleri için ağır tehditlerle karşı karşıyalar. Türkiye öyle bir hale getirildi ki gazeteciler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, düşüncelerini ifade edemiyor. Düşünceye pranga vurulmak isteniyor" dedi. Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin'in geçen hafta tutuklandığını hatırlatan Yarkadaş, "Bugün buraya gelenler Özgür Gündem Gazetesinin savunduğu düşünceleri bire bir savunmak zorunda değil. Ama herkes bunu bilmeli ki; düşünceyi ifade özgürlüğünün engellenmesi, toplumun haber alma hakkının engellenmesidir" şeklinde konuştu.

İFADE VERMEDEN ADLİYEDEN AYRILDILAR

Yapılan açıklamaya, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın yanı sıra, haklarında soruşturma başlatılan gazeteciler Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz ve Faruk Balıkçı de açıklamaya destek verdi. İfade vermek üzere adliyeye giren gazeteciler, ifadelerinin daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde alınacağının belirtilmesi üzerine ifade vermeden adliyeden ayrıldı.

DAVA AÇILMIŞTI

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı (Rasime Şebnem Korur), Gazeteci - Yazar Ahmet Aziz Nesin ve Gazeteci Erol Önderoğlu hakkında geçen hafta dava açılmış. Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun "Suç işlemeye alenen tahrik etme", "Suçu ve suçluyu övmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapisleri talep edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc'den Adliye Önünde Açıklama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement