TÜBİTAK Başkanı Mandal, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Son Dakika
Güncel

TÜBİTAK Başkanı Mandal, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

27.12.2022 09:54  Güncelleme: 14:55

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Mandal, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "haber", "çevre ve yaşam" ile "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Spor kategorisinde Elif Öztürk Özgöncü'nün, Ampute Futbol Dünya Kupası final maçında Angola'yı yenerek şampiyon olan Türkiye'nin "Şampiyonlar" fotoğrafını seçen Mandal, haber kategorisinde Emrah Yorulmaz'ın " TOGG'un ilk yolculuğu", çevre-yaşam kategorisinde ise Özge Elif Kızıl'ın "Kutupsuz ayı" fotoğrafını oyladı.

Mandal, çevre-yaşam kategorisinde tercih yaparken "geleceği görme" olgusunu göz önünde bulundurduğunu belirterek, "Fotoğraf, buzul ülkeleri dediğimiz bir kıtada, buzda yaşayan kutup ayılarının, buz olmayan bir ortamda nasıl yaşam savaşı verdiklerini anlatıyor. Bu, esasında bizim geleceğimizi de gösteriyor. Bugün onların yaşadıkları, gelecekte bizim için de en önemli ipucu. Tüm dünya ve Türkiye'de olduğu gibi TÜBİTAK olarak bizim ana gündemimizde de yeşil dönüşüm var. Bununla ilgili alınabilecek tüm gerekli önlemler için doğru mesajı bu fotoğraf veriyor. " dedi.

Haber kategorisinde tercihini bir dönüşüm olarak gördüğü yerli otomobil Togg'dan yana kullandığını ifade eden Mandal, spor kategorisinde "zoru başarmayı" ve "engelleri yıkmayı" anlatan bir fotoğrafı seçtiğini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, AA\'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜBİTAK Başkanı Mandal, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement