Türk komandolarını Kosova'ya konuşlandığını gören Kosovalılar sevinçle karşılık verdi - Son Dakika
Güncel

Türk komandolarını Kosova'ya konuşlandığını gören Kosovalılar sevinçle karşılık verdi

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilim sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı komando taburunu Kosova'ya gönderdi. NATO'nun talebi üzerine 24 yıl aradan sonra tekrar Kosova'ya gelen Türk komandolar, bölgedeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Kosovalılar, Türk askerini görünce İbrahim Tatlıses'in şarkısıyla paylaştıkları videoda yaşadıkları sevinci gözler önüne serdi.

09.06.2023 15:43  Güncelleme: 16:23

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz hafta, Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine bir komando taburunun görevlendirildiği, Mehmetçiğin 5 Haziran'a kadar Kosova'daki Sultan Murat Kışlası'na intikal etmesi için hazırlıklara başlandığı bildirildi.

İNTİKAL TAMAMLANDI

Bakanlıktan, Kosova'da meydana gelen gelişmelere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin BM, NATO, AB ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürdüğü belirtildi. Bu kapsamda komandoların Kosova'ya intikali tamamlandı.

TATLISES'İN ŞARKISIYLA PAYLAŞTILAR

NATO'nun talebi üzerine 24 yıl aradan sonra tekrar Kosova'ya gelen Türk komandoların bölgeye ulaşması büyük sevinç yarattı. Türk askerini gören Kosovalılar, o anları kaydederek İbrahim Tatlıses'in şarkısıyla paylaştı. Videoda şarkının, "Haydi söyle onu nasıl sevdiğimi, haydi söyle rüyalarda gördüğümü. Haydi söyle uykusuz gecelerimi." sözleri yer aldı.

Türk komandolarını Kosova\'ya konuşlandığını gören Kosovalılar sevinçle karşılık verdi

Son Dakika Güncel Türk komandolarını Kosova'ya konuşlandığını gören Kosovalılar sevinçle karşılık verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • sait acar: Kimsenin bekçiliğini yapmaya gerek yok. 61 138 Yanıtla
    Biyo Art: Sen ne ayaksın lan üstadın ismiyle abuk sabuk şeyler yazıyorsun 9 2
  • haydar topçu: Nato nun izni olmadan o zaman filistinede gönderilsin 94 45 Yanıtla
  • Martin Khan: Sonuçta kanımız, canımız kosova. Yem mi edecektik? Bugün azerbaycanı kurban ettirmedik, şimdi de kosovayı kurban ettirmeyeceğiz. 70 5 Yanıtla
  • Fikri : Kosovaaaa.. TÜRKÜN, ARSLANLARI GELİYOR.. ARSLANLARI.. 60 1 Yanıtla
  • güneş güneş: TÜRK ASKERİ GİTTİYİ YERDE HUZUR OLUR DÜNYA BUNU BİLİYOR AMA BAZI ÜLKELERİN İŞİNE GELMİYOR 40 1 Yanıtla
  • Murat Sarıal: TURAN I KURUP ORTAK ORDU OLUŞTURMALIYIZ. TÜRKİYE DÜNYADAKİ BÜTÜN TÜRKLERE LİDERLİK ETMELİ KORUYUP KOLLAMALI. BUNUN İÇİN TÜRK BİRLİGİNİ EKONOMİK VE ASKERİ AÇIDAN EN KISA ZAMANDA OLUŞTURUP GELİŞTİRMELİYİZ. 33 2 Yanıtla

Advertisement