Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Törenden görüntüler Çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'ın konuşması Törenden görüntüler İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in konuşması Törenden görüntüler Ali Ekber Bektaş'ın konuşması Şiir ve kompozisyon okunması Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü, Kırklareli'nde törenle kutlandı.

10.04.2016 14:36

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törenden görüntüler

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'ın konuşması

Törenden görüntüler

İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in konuşması

Törenden görüntüler

Ali Ekber Bektaş'ın konuşması

Şiir ve kompozisyon okunması

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü, Kırklareli'nde törenle kutlandı.

Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'ın Vilayet Meydanı'nda, Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Akay, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Polis teşkilatının görevini fedakarca sürdürdüğünü belirten Akay, ülkede huzur ve güven ortamının sürekli kılınması amacıyla canı pahasına görev yaptığını kaydetti.

Ülkenin bütünlüğüne saldırıda bulunan hainlerin emellerine ulaşamayacağını vurgulayan Akay, "Bütünlüğümüze uzanan hainellerin elleri mutlaka kırılarak emellerine ulaşamayacak. Nihayetinde tarihin karanlık sayfalarında hak ettikleri yerde olacaklardır. Vatanının bütünlüğü halkımızın huzuru için cesur, kararlı, fedakarca ve kahramanca ifa ettikleri görevleri sırasında hain terror saldırı sonucu en kıymetli varlığı olan canını feda eden mübarek bedenlerini kutsal topraklara aziz ruhlarını is yüce Allah'a teslim eden kardeşlerime rahmet, fedakar ailelerine sabır diliyorum." diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Emniyet Müdürü Akay, kurum müdürleri ile teşkilat mensupları katıldı.

Akay, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Çanakkale Emniyet Müdürü Özden: "Ne yazık ki yıllarca kendimiz gibi gördüğümüz ancak aklını ve vicdanını başkalarına kiraya verdiği ortaya çıkan ve üst akıl tarafından yönlendirilen ihanet şebekesi de terör örgütleri ile müşterek hareket ederek devletimiz ve güvenlik kuvvetleri üzerinde olumsuz algı oluşturmak için yoğun çaba içerisine girmiştir"

Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü Çanakkale'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Özden, buradaki konuşmasında, Türk Polis Teşkilatının kurulduğu 1845 yılından bugüne, edindiği tarihi birikim ile her geçen gün gelişerek, kendini yenileyerek toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini koruma gibi çok önemli ve hayati görevler üstlendiğini söyledi.

Vatan, millet ve insanlık düşmanı, ahlaki hiçbir kural tanımayan, farklı ideolojik görüşlere sahip gözü dönmüş terör canilerinin, içten ve dıştan aldıkları talimat ve desteklerle, Türk Devleti ve Türk milletinin birliğine, toprak bütünlüğüne tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi bugün de savaş açtığına işaret eden Özden, "Ne yazık ki yıllarca kendimiz gibi gördüğümüz ancak aklını ve vicdanını başkalarına kiraya verdiği ortaya çıkan ve üst akıl tarafından yönlendirilen ihanet şebekesi de terör örgütleri ile müşterek hareket ederek devletimiz ve güvenlik kuvvetleri üzerinde olumsuz algı oluşturmak için yoğun çaba içerisine girmiştir." ifadelerini kullandı.

Özden, tüm bu algılara rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatının omuz omuza vererek vatansever mensuplarıyla vatan, millet, bayrak, huzur ve güvenliğin sağlanması, terör örgütlerinin imhası için 101 yıl önce olduğu gibi Çanakkale ruhuyla canı pahasına kahramanca mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

Törende, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile başarılı çalışma gösteren personele hediyeler verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Belediye Başkan Vekili Mustafa Kurt ile daire amirleri, davetliler, polisler ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, çok sayıda polis ile vatandaş katıldı.

Programda, Bektaş ve Aksoy'un Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bektaş, yaptığı konuşmada, teşkilatın huzur ortamının devamının sağlanması ve halkın desteğinin kesintisiz olarak alınması en önde gelen hedefleri olduğunu belirterek, emniyet ve güven duygusunun topluma egemen olması için, üzerine düşen görev ve sorumlulukları gayretle yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Teşkilatın, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi yolunda, üzerine düşen görevi dün olduğu gibi bugün ve yarın da yapabilecek güç ve kararlılıkta olduğunun altını çizen Bektaş, şöyle konuştu:

"Her zaman rahmet ve minnetle andığımız şehitlerimiz ve gazilerimiz bunun kanıtı, üstün gayret ve fedakarlıkla çalışan genç meslektaşlarımız da bunun teminatıdır. İlimizde yaşanan huzur ve güven ortamı; polisimizin üstün hizmet anlayışına dayalı görev azmi ve siz saygıdeğer vatandaşlarımızın büyük destekleri sayesinde sağlanmıştır. Bizlere, bugüne kadar gösterdiğiniz desteğinizin devamı bizim başarımız olacağı gibi, sizlerin de yaşadığı huzurlu ortamın devamını sağlayacaktır. Unutmayınız ki; huzur ortamının devamına katkıda bulunmak sizlerin de vatandaşlık görevidir. Her şeyden önce yaptığımız iş sevgi ve gönül işi. Hizmette varlık nedenimiz halktır. Çünkü mesleğiniz onurludur."

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Türk Polis Teşkilatı\'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement