Türkeş İçin Şevket Eygi'ye 500 Bin Lira Teklif Etmişler - Son Dakika
Güncel

Türkeş İçin Şevket Eygi'ye 500 Bin Lira Teklif Etmişler

Türkeş İçin Şevket Eygi\'ye 500 Bin Lira Teklif Etmişler

MHP'nin büyük başarı sağladığı 1969 genel seçimleri öncesinde, Alparslar Türkeş aleyhinde yayınlar yapması için ünlü Gazeteci – Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin sahibi olduğu Bugün gazetesine 500 bin lira teklif edildiği ortaya çıktı.

13.04.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eygi'nin gazetesi bunu reddedince; Türkeş aleyhindeki yayın 250 bin liraya başka bir dergiye yaptırılmış!

Medya ve siyaset tarihinin kenarda kalmış kumpas olayının detayları, Bilgeoğuz Yayınları'ndan çıkan ve MHP liderinin pek bilinmeyen hayat hikayesinin anlatıldığı Alparslan Türkeş isimli kitapta geçiyor.

1980 öncesinde Ülkücü Hareket'in önde gelen isimlerinden Oğuzhan Cengiz'in kaleme aldığı kitapta, Türkeş'e kurulan kumpasın detayları 27 Mayıs 1960 harekatı içinde de görev alan Milli Birlik Komitesi üyesi Ahmet Er tarafından şöyle anlatılıyor:

"1969 yıllarıydı MHP'nin Çağaloğlu'ndaki İstanbul İl Merkezi'nde oturuyorduk. Salonda Genel Başkan Türkeş kalabalık parti üyelerimiz vardı. İçeriye bir zat girdi, Türkeş'in yanına geldi. Gizli konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine ben ve salondaki arkadaşlar salonu boşaltmaya başladık. Türkeş Bey bana seslenerek Ahmet Bey siz kalın dedi. Salon boşalmış içeride üç kişi kalmıştık.

Şu anda ismini hatırlamadığım yabancı şahıs kendini takdim etti.

Efendim İstanbul da Eli Burla braderler Şevket Eygi'nin çıkardığı Bugün gazetesine giderek sizin aleyhinizde yazı yazması için görüşüyorlar. Kendisi Almanya'da Eygi 163. Maddeden mahkûm olup o tarihlerde Almanya'ya gitmiş. 'Şevket Eygi bey böyle bir teklifinizi kabul etmez biz de kabul etmeyiz' diyorlar. Böyle bir hizmet karşılığı kendilerine 500.000 lira teklif edilmiş, fakat bu teklifleri gazete tarafından reddedilmiştir. Ancak aynı ekip 15 günde bir çıkan İttihat Dergisi'nin sahibi Mustafa Polat'a gidiyorlar, onlar bu teklifi kabul ediyorlar. Karşılığında 250.000 lira alıyorlar.

Bu haberi veren zat ayrıldı gitti. Gerçekten az bir müddet sonra "İslamî Hareket ve Türkeş" diye bir broşür elimize geçmişti. Türkeş'i kötüleyen bir broşürdü. Piyasada satıldığı gibi siyasi parti genel merkezlerinde de dağıtılıyordu. Türkeş genel merkezde görevli Hasan Kozan'ı parti genel merkezlerine göndererek o broşürden aldırmıştı."

Bilgeoğuz Yayınları'ndan çıkan 660 sayfalık kitapta, Türkeş'in hayatına dair kamuoyunda az bilinen gerçekler, Oğuzhan Cengiz'in özel arşiviyle destekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkeş İçin Şevket Eygi'ye 500 Bin Lira Teklif Etmişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement