Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri Birliği Kuruldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri Birliği Kuruldu

14.12.2013 13:07

Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği binasında toplanan Bitlis, Kırşehir, Ağrı, Adana, Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Yozgat ve Gaziantep şehit aileleri ve gazileri dernekleri başkan ve yöneticileri Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin kuruluş kararını aldı ve tüzük çalışmalarına başladı.

Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği binasında toplanan Bitlis, Kırşehir, Ağrı, Adana, Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Yozgat ve Gaziantep şehit aileleri ve gazileri dernekleri başkan ve yöneticileri Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin kuruluş kararını aldı ve tüzük çalışmalarına başladı. Türkiye'nin değişik illerindeki 72 derneğin desteği ile kurulan birliğin kurucu başkanlığına Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak getirildi.

Dernek başkanları toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, büyük bir eksiklik olarak yıllardır gündemlerinde olan üst çatı kuruluş kurarak şehit aileleri ve gazilerin haklarını daha iyi koruma, dert ve sıkıntılarını çözme noktasında nihayet olumlu bir noktaya ulaştıklarını söyledi. Türkiye'de bundan böyle şehit aileleri ve gaziler tek ses, tek yürek olacağını kaydeden Çiftçi 'Bu birlikteliğe hepimiz gönül verdik. Siyasi partilerden uzak bir birlikteliğiz. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Birliğimizin temelinde bu var. Birlik başkanımız ve yönetimde olan başkanlarımız hiçbir siyasi partiye üye olmayacak. Bu hususta siyasi partiler heveslenmesinler. Çatı kuruluşumuzu kurar kurmaz Kamu Yararına Dernek statüsü kazanmak üzere de çalışmalara başlayacağızö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri Birliği Kuruldu - Son Dakika


Advertisement