Tuzla'da Bir İlk - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tuzla'da Bir İlk

Tuzla\'da Bir İlk
10.05.2012 08:06  Güncelleme: 15:55

Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, iki farklı proje ile hibe alan tek okul oldu.

Tuzla'da okul eğitimi alanında Avrupa Birliği eğitim kurumları ile işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi arttırmak ve kültürel diyaloğu sağlayarak dil eğitimini teşvik etmeyi amaçlayan Hayatboyu Öğrenme - Comenius programı ve Avrupa ülkeleri arası işbirliğiyle mesleki eğitim sistemleri uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaçlayan Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci programı kapsamında Okulumuzun sunduğu 2011 – 2013 yılları arasında gerçekleştirilecek 2 proje Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilerek, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı projelerinden hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Projeler Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmektedir.

COMENIUS OKUL ORTAKLIKLARI PROJESİ:

"Cooperation On Multicultural Enrichments – C.O.M.E" (Çok Kültürlü Zenginlikler Üzerine İşbirliği)

Okulun İngilizce öğretmeni ve projeler sorumlusu Yalçın KUZÖREN'in girişimleri ve okul yönetiminin desteği ile 10 - 14 Ocak 2011 tarihleri arasında Tuzla'da Avrupa ülkelerinden gelen öğretmenlerle gerçekleştirilen Comenius Hazırlık Ziyaretinde temelleri atılan Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Comenius projesinde Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi koordinatör okul olarak yer almaktadır. Macaristan, İtalya Polonya ve Bulgaristan'da bulunan okulların ortak olarak yer aldığı projenin başlığı "Cooperation On Multicultural Enrichments – C.O.M.E" (Çok Kültürlü Zenginlikler Üzerine İşbirliği) olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında Avrupa'daki ortak okullarda gerçekleştirilecek olan proje toplantılarına okulundan öğrenci ve öğretmenler katılacaktır.

Projenin faaliyetleri arasında; ülkelerin birbirlerini yakından tanımaları, kültürlerine ve sosyal hayata katkı sağlayan önemli şahsiyetlerin tanıtılması, konu ile ilgili bilgi yarışmalarının, panellerin düzenlenmesi ve sergilerin yapılması planlanmaktadır. Projenin sonuç ürünü olarak projeye katılan tüm ülkelerin kültürel ögelerinin, önemli tarihi kişiliklerinin, denizcilerinin, düşünürlerinin, sanatçılarının, filozoflarının vb. yer alacağı ortak bir kaynak kitap oluşturulacaktır. Projenin ilk toplantısı 10-14 Ekim 2011 tarihleri arasında projede yer alan okullardan gelen temsilcilerle birlikte Macaristan'da gerçekleşmiştir. İkinci proje toplantısı okuludan idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 16-20 Nisan 2012 tarihinde İtalya'da gerçekleşmiştir.

LEONARDO DA VİNCİ ORTAKLIK PROJESİ:

"Gaining Educational Training Analysis For Identifying Cross Border Systems - GETAFIX"

Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin Denizcilik Alanı – Gemi Yönetimi bölümüne yönelik hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen diğer proje; "Gaining Educational Training Analysis For Identifying Cross Border Systems - GETAFIX" başlıklı projede Türkiye, İspanya, Polonya, İngiltere, Belçika, Almanya'dan denizcilik ve mesleki eğitim alanında eğitim veren toplam 8 eğitim kurumu yer almaktadır. Okul öğretmeni Yalçın KUZÖREN'in katıldığı Türk Ulusal Ajansı tarafından Antalya'da gerçekleştirilen uluslar arası Leonardo da Vinci Programı İrtibat Seminerinde şekillenen projenin amaçları arasında; Avrupa Birliği denizlerinde faaliyet gösteren ticari gemilerin tabi olduğu sistemleri ve yönetmelikleri incelemek, ticari gemiler ile ilgili iyi uygulamaları proje ortağı ülkelerde ve Avrupa Birliği'nde yaygınlaştırmak yer almaktadır.

Proje kapsamında Avrupa ülkelerinde uygulanan yönetmelik, eğitim standartları, mesleki gereksinimler konularında bilgi alışverişi sağlamayı hedeflemekteyiz. 2011 – 2013 yılları arasında devam edecek projede sırasıyla İspanya, İngiltere, Polonya ve Türkiye'de proje toplantıları yapılarak projenin değerlendirilmesi, sonuçlarının yaygınlaştırılması ve uluslar arası öğrenci ve öğretmen hareketliliği gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda ilk proje toplantısı 26- 29 Ekim 2011 tarihleri arasında İspanya'da gerçekleşmiştir. Bir sonraki proje toplantısı 18- 21 Mart 2012 tarihinde İngiltere'de gerçekleştirilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tuzla'da Bir İlk - Son Dakika


Advertisement