Umke Bölge Tatbikatı Uşak'ta Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Umke Bölge Tatbikatı Uşak'ta Yapıldı

Umke Bölge Tatbikatı Uşak\'ta Yapıldı

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Bölge Eğitim ve Tatbikatı, Uşak'ta 7 ilin katılımı ile yapıldı.

26.05.2012 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Bölge Eğitim ve Tatbikatı, Uşak'ta 7 ilin katılımı ile yapıldı.

Doğal afetlerde tıbbi müdahale ve kurtarma amacıyla oluşturulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Uşak'ta Temel Modül Eğitimi aldı. Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Antalya, Eskişehir ve Kütahya'nın 250 kişilik ekipleri, eğitimin ardından, deprem, arama ve kurtarma tatbikatı yaptı. UMKE ekipleri, Afyonkarahisar ve Uşak AFAD ekipleri, jandarma ve emniyet güçleri, itfaiye, belediye ve doğalgaz ekipleri ile radyo telsiz amatörlerinin katılımı ile Kentsel Dönüşüm alanında gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 7,2 şiddetinde oluşan depremde yıkılan binalarda mahsur kalan yaralılara kurtarma ve tıbbi müdahale gerçekleştirildi. Yıkılan binalarda betonları kırarak yaralılara ulaşan ekipler, yüksek binalarda mahsur kalanları da halatlar yardımı ile kurtardı.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan UMKE'nin, meydana gelen olaylarda tıbbi müdahale ve kurtarma yaptığını hatırlattı. Ünal, UMKE'nin dünya sağlık kurtarma ekipleri arasında uzmanlaşmış medikal kurtarma sıralamasında birinci sırada yer aldığını belirtti. Ünal, 'Uşak'ta temel ilk yardım, haberleşme, hasta taşıma teknikleri, kampçılık, afet ve olay yeri uygulamalarını içeren tatbikat düzenledikö dedi. Vali Vekili İsmail Gürsoy, tatbikat sonrası yaptığı değerlendirmede, 'Batı Anadolu ve Akdeniz bölgesinden gelen UMKE ve çevre illerin AFAD ekipleri ile Uşak'ta bir ilki gerçekleştirdik. Depremde kurtarma tekniklerini arkadaşlarımız en iyi şekilde yerine getirdi. Ülkemizin yüzde 92'si deprem kapsamı içindedir. İnsanlık var olduğundan bu yana depremlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu felaketin önlemlerinin alınması son derece önemlidir. Ülke olarak bu felaketin üstesinden gelmek için gerekli önlemleri almalıyız. Depremde saniyelerin önemli olduğu bir gerçektir. Türkiye depremle yaşamak zorunda olduğuna göre, gelecekte de peşimizi bırakmayacaktır. Deprem konusunda herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmelidirö diye konuştu.

Tatbikatı sonrasında UMKE ve AFAD ekiplerine Vali Vekili İsmail Gürsoy, ve İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal tarafından plaket verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umke Bölge Tatbikatı Uşak'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement