Vedat Bayram: "Futboldaki, Spordaki Problemleri Ortadan Kaldırmanın Yolu Meclisten Geçer" - Son Dakika
Güncel

Vedat Bayram: "Futboldaki, Spordaki Problemleri Ortadan Kaldırmanın Yolu Meclisten Geçer"

Vedat Bayram: "Futboldaki, Spordaki Problemleri Ortadan Kaldırmanın Yolu Meclisten Geçer"

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL / DHA İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan, bu dönemde sayısız spor tesisini Türk sporuna kazandıran Vedat Bayram, MHP'den milletvekili aday adayı olmak istediğini ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli de uygun görürse Türk sporuna hizmet vermek istediğini söyledi.

05.03.2015 10:35

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL/ DHA

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan, bu dönemde sayısız spor tesisini Türk sporuna kazandıran Vedat Bayram, MHP'den milletvekili aday adayı olmak istediğini ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli de uygun görürse Türk sporuna hizmet vermek istediğini söyledi. Siyasete atılmasının nedenlerinden birinin Türk sporuna hizmet vermek amacıyla olduğunu söyleyen eski bir milli boksör olan Vedat Bayram, "Siyaset spora fiilen müdahil olmasın ancak yaşanan problemleri, alınan karar ve kurallardaki hataları düzeltmenin yolu meclisten geçer" dedi.

Aynı zamanda spor yazarlığı yapan ve bir üniversitede rektörlükte görevi olan Vedat Bayram, hem Fenerbahçe- Galatasaray derbisini yorumladı ve yöneticilere düşen görevleri sıraladı, hem de Türk futbolunun geldiği noktayı sert bir dille eleştirerek alınan yabancı futbolcu kararını ise büyük bir hata olarak değerlendirdi.

Vedat Bayram ile yapılan röportaj şöyle:

"SİYASETİN SPORA FİİLEN MÜDAHİL OLAMAMASI GEREKİR"

Siyasetin spora fiilen müdahil olmaması gerektiğini ifade eden Vedat Bayram, "Ben de yıllardan beri görev yaptığım yerlerde hiçbir zaman siyasi adam olarak değil, devlet adamı olarak kanunların bize verdiği yetki ile müracaat ettim, görevlerimi yaptım ve icra ettim. Ancak bu dönemde hiç böyle şeylerin olmadığını tam aksinin cereyan ettiğini gördük ve üzüldüm. Netice itibari ile, bu Futbol Federasyonu ile diğer federasyondaki problemi ortadan kaldırmanın yolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçer. Kanun burada çıkar. Bu kanunu ehil eller yaparsa bu problemler ortadan kalkar. Bu kanunu şu anda Türk sporunu yönetenler gibi acemilere terk edersek Türk sporunun sırtı yerden asla kalkmamaya devam eder.

"KULÜP BAŞKANLARI CEZALI HALDE MAÇA GİTSELER ENGELLEYECEK MAKAM, MEVKİ YOK"

Kulüp başkanlarının ceza aldıkları için kendi takımının maçlarına girememesi ile ilgili olarak ise, "Bu çok ciddi bir komedi. Bu statlar biliyorsunuz kulüplerin kullanımına verildi. Şayet kulüp başkanları biraz böyle edepsiz insanlar olsalar bu açıklanan afaki kararlara uymayıp gidip protokol tribününde müsabakayı izlemeye gitseler engelleyecek makam, mevki yok. Onun için böyle afaki cezalar ile Türk sporunu, Türk futbolunu sıkıntıya sokmanın bir manası yok. Bunların tamamını düzelteceğiz biz. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı bir takım kararlar alıyor, bunları federasyon kendi özel iradesi ile mi yaptığına inanıyorsunuz? Aklın almayacağı hatalar yapılıyor takdir edersiniz ki.

"YABANCI OYUNCU HADİSESİ TÜRK FUTBOLUNUN SIRTINA SAPLANMIŞ BİR HANÇER"

Yeni yabacı kuralını da değerlendiren Bayram, "Şu yabancı oyuncu serbestliği hadisesi ciddi bir hatadır. Türk futbolunun sırtına saplanmış bir hançer bu. Şimdi bunu aklı olan işi bilen bir adamın yapmaması lazım. Ben bu kararları alanların hangi gözlükle, ellerindeki hangi spor eğitimi ile bunu söyleyebildiklerine hayret ediyorum. Bu arkadaşlar Spor Akademisi mezunu mu? Yok. 10-20-30 sene Türk sporunun yöneticilik ile iştigal eden melekleri bu mu? Yok. O halde neye göre bu iddiada bulunuyorlar benim havsalam almıyor bu yanlış bir şey.

"FUTBOLDAKİ GERİLİMİ YÖNETİCİLER VE TFF BAŞKANININ ÇÖZMESİ GEREKİYOR"

Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de oynanacak derbi maç hakkında konuşan Vedat Bayram, "Derbileri biliyorsunuz bunların en favorileri olmuyor. Hem de çok gergin geçiyor günümüzde bunları kulüp başkanlarımız ve yöneticilerimizin tansiyonu düşürmeleri gerekir. Türkiye zaten olağanüstü bir gergin biliyorsunuz. Doğu ve Güneydoğu'da çatışmalar var. Bir takım mahkemeler, polisler tutuklanıyor. Bir takım iddialar var. Süleyman Şah Türbesi gidiyor, geliyor. Böyle güvenlik ile ilgili mürazalar var olmasına rağmen bir de futboldaki bu gerilimin olması bizi fevkalade üzüyor. Bunu çözmek lazım. Çözmek de yöneticiler ile TFF başkanına düşüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vedat Bayram: 'Futboldaki, Spordaki Problemleri Ortadan Kaldırmanın Yolu Meclisten Geçer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement