Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

Oyuncu eşi Halit Ergenç ile birlikte aldıkları kararla yeni sezonda setlerden uzak olacaklarını belirten ve geri adım atmayacaklarını söyleyen ünlü oyuncu Bergüzar Korel kimdir?

02.08.2018 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzel oyuncu , 27 Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Babası Tanju Korel, annesi ise Hülya Darcan'dır. İlköğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitimi öncesi profesyonel anlamda basketbol oynadı. Okul yıllarında da birçok oyun ve kısa filmlerde yer aldı. Nicole Kidman ve Tom Hanks'ın oyuncu koçu olan Susan Baston ile bir süre birlikte çalıştı.

''KURTLAR VADİSİ IRAK''DA OYNADI

TV ekranlarındaki serüveni 1998 yılındaki ' 'Kırık Hayatlar'' dizisi ile başladı. Babası Tanju Korel'in hasta olduğu 2005 yılında ''Kurtlar Vadisi Irak'' filminden teklif geldi ancak babasının hastalığı nedeniyle geri çevirdi. Anne Hülya Darcan'ın ''Baban bu görüşmeye gitmeni istiyor.'' demesi Korel'in rolü kabul etmesini sağladı ve canlı çekilen filmde Arapça konuşacak olan Bergüzar Korel, kısa zamanda rolüne hazırlanarak başarılı bir performans sergiledi.

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

''ALTIN KELEBEK EN BAŞARILI KADIN OYUNCU''

''Kurtlar Vadisi Irak'' ile yıldızı parlayan Korel, aynı yıl ''Zeytin Dalı'' dizisinde oynadı. Bu dönemde çeşitli reklam filmlerinde de kendine yer buldu. Hayatının dönüm noktasını yaşatan asıl proje ise ''Binbir Gece'' dizisi oldu. Bu dizi sayesinde 2006 yılında ''Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu'' ödülüne layık görüldü.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE AKTİF

Başarılı oyuncu aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol oynamakta. ''Okuyorum Oynuyorum'' adlı proje ile çocuklarla beraber sokak tiyatroları düzenleyerek onlara koçlukta yaptı. Voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi sporlarla ilgilenen Korel, ''Çocuktan Al Haberi'' adlı yarışma programı düzenledi.

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

YER ALDIĞI PROJELER

Bergüzar Korel, ''Aşk Geliyorum Demez'' adlı romantik komedi filminde rol aldı. ''Casus Kızlar'' çizgi filminde de seslendirme yapan oyuncu, 2010-2011 yıllarında ' 'Bitmeyen Şarkı'' dizisinde oynadı. Aynı yıl ' 'Muhteşem Yüzyıl'' dizisinde konuk oyuncu olarak bulundu. 2012 yılında ''Karadayı'' dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte başrol oynadı.

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

HALİT ERGENÇ İLE EVLİ

Kendisi gibi oyuncu olan ile 2009 yılının Ağustos ayında dünya evine girdi. Ardından 2010 yılında çiftin Ali adında bir oğlu oldu. Son olarak eşi Halit Ergenç ile 2016 yılında ' 'Vatanım Sensin'' dizinde başrol oldu ve dizi 2018 Haziran ayında son buldu.

Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir?

Son Dakika Güncel Yeni Sezonda Ekranlarda Göremeyeceğimiz Bergüzar Korel Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement